'Boynuzlu şaman' organik beslendiği için gözaltında aç kaldı

ABD'de Başkan Donald Trump'ın kışkırtmasıyla seçim sonucunu tescillemesini önlemek için Kongre'yi basan kitlenin en tanınan yüzü olan 'boynuzlu şaman' Jake Angeli'nin, gözaltında ağzına lokma koymadığı ortaya çıktı. Avukatı ve annesinin anlattığına göre Angeli, organik gıda verilmediği için gözaltında hiçbir şey yiyemedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kongre'ye saldıran Donald Trump destekçileri arasından üstü çıplak, yüzü ABD bayrağına boyanmış halde kürklü-boynuzlu şapkasıyla öne çıkan Jake Angeli'nin FBI'a teslim olmasının ardından gözaltında yemek yemeyi reddettiği öğrenildi. Kendisini komplo teorileri yayan, Trump yanlısı, aşırı sağcı örgüt QAnon'un 'şamanı' olarak niteleyen 33 yaşındaki Angeli'nin federal gözaltında 'şaman diyeti' servis edilmesini talep ettiği aktarıldı.

Kongre'de dört saat vandallığın her türlüsünü yapan kitlenin en tanınan yüzü Angeli'nin devlet tarafından atanan avukatı Gerald Williams, dün yapılan ön duruşmada müvekkilinin gözaltına alınmasından beri bir şey yemediğini söyledi. Angeli'nin çok sıkı bir diyet uyguladığını belirten Williams, bunun dini nedenli olup olmadığını bilmediğini ama müvekkilinin bir şeyler yemeye ihtiyacı olduğunu dile getirdi.

Gerçek adı Jacob Anthony Chansley olan 'boynuzlu şamanın' annesi Martha Chansley, oğlunun gözaltında niye bir şey yemediğine açıklık getirdi. Mahkeme binası önünde gazetecilere konuşan annesi, 'nezarette tümüyle organik gıda servis edilmediği için Angeli'nin cumadan beri hiçbir şey yemediğini' aktardı. Martha Chansley, oğlunun 'organik gıda yemediğinde çok hastalandığını, organik gıdaya ihtiyacının olduğunu' vurguladı.

Biri polis beş kişinin öldüğü saldırıyla ilgili Angeli, düzeni bozan davranış, şiddete başvurarak girmek ve Kongre'nin girişe açık olmayan kısımlarında yasadışı bulunmakla suçlanıyor.

Pandemi nedeniyle telefonla görülen önduruşmada, Yargıç Deborah Fine, Arizona eyaletinin Phoenix kentinden gelen Angeli'nin başkent Washington DC'de yargılanıp yargılanmayacağına karar verebilmek için 15 Ocak'a dek gözaltında kalmasına hükmetti. (Sputnik)