ABD Kongresi'ni basan 'boynuzlu adam' konuştu: Kendisini Gandhi'ye benzetti

ABD'de Donald Trump yanlılarının düzenlediği Kongre baskınında kostümüyle dikkat çeken 'boynuzlu adam' Jake Angeli, yanlış bir şey yapmadığını savundu. Angeli, Kongre baskınını galibiyet olarak niteleyip kendisini Gandhi ve Martin Luther King'e benzetti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de Donald Trump yanlılarının düzenlediği Kongre baskınının organizatörlerinden olduğu belirtilen 'boynuzlu adam' Jake Angeli, NBC'ye konuştu. Yarı çıplak bir şekilde kafasına taktığı boynuz ve kürkle dikkat çeken 33 yaşındaki Angeli, kendisini Gandhi ve Martin Luther King ile karşılaştırdı.

'YAPTIĞIM ŞEY SİVİL İTAATSİZLİKTİ'

QAnon isimli sağcı komplo teorisi grubunun üyesi olan Angeli, "Yaptığım şey sivil itaatsizlikti" dedi. 'Yanlış bir şey yapmadığını' savunan Angeli, "Açık olan bir kapıdan girdim dostum" ifadelerini kullandı.

'SORUŞTURMAYLA İLGİLENMİYORUM'

Birçok saldırganın gözaltına alınmadan binayı terk etmesine izin verildiği saldırının ardından FBI, şüphelilerin belirlenmesi için soruşturma başlatıldığını duyurmuştu. Kongre'ye baskın düzenleyen güruhun araştırıldığı, şüphelileri tespit etmek için yüz tanıma yazılımlarına başvurulduğu açıklandı. 

FBI'ın soruşturmasıyla ilgilenmediğini söyleyen Angeli, "Yönetimdeki bir grup hainin çömelmesi, gaz maskelerini takıp sığınaklara çekilmesi, bunun bir galibiyet olduğunu düşünüyorum" dedi. Angeli, Kongre'yi basan yüzlerce kişiyle beraber FBI'ın hedefindeki isimlerden biri. (DIŞ HABERLER)