Boris Becker, 8 ay sonra serbest bırakıldı: Sınır dışı edilecek

İflas Kanunu kapsamında 4 ayrı suçtan ceza alan Alman tenisçi Boris Becker, 8 ay sonra serbest bırakıldı. Becker'ın sınır dışı edileceği belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Alman tenis yıldızı Boris Becker, borçlarını ödememek için 2,5 milyon sterlin değerinde varlık ve krediyi saklamaktan aldığı hapis cezasının sekiz ayını yattıktan sonra serbest bırakıldı. İngiliz medyasında yer alan haberlerde, bu sabah cezaevinden çıkan Becker'in İngiltere'den sınır dışı edileceği belirtildi. 55 yaşındaki Becker, 2017'de iflasını açıklamıştı.

Altı kez Grand Slam şampiyonluğu bulunan Becker, Almanya'da da 2002'de vergi kaçırmaktan suçlu bulunmuş ve ertelenmiş hapis cezası almıştı. Becker, ilk Wimbledon finalini 1985'te 17 yaşındayken kazanmış ve tek erkekler şampiyonluğunu alan en genç sporcu olmuştu. Tenisçi, Londra'da görülen davada iddiaları reddetmiş, iflas sürecinde işbirliği yaptığını, hatta evlilik yüzüğünü bile verdiğini söylemiş ve danışmanlarının verdiği öğütlere bağlı kaldığını savunmuştu.

6 Grand Slam şampiyonluğu olan isim, İflas Kanunu kapsamında 4 ayrı suçtan ceza almıştı. Yıldız isim, İspanya'daki villasının 3 milyon sterlin tutarındaki banka kredisini ödeyememesi sonucu iflas etmişti. Becker'in yasal olarak, kredi verenlerin ödemelerinin yapılması için tüm varlıklarını beyan etmesi gerekiyordu. (BBC Türkçe)