Bomba ihbarı yapılan uçak Trabzon Havalimanı'na indi

Kuveyt'ten havalanan Al Jazeera Havayolları'na ait bir uçak bomba ihbarı üzerine Trabzon Havalimanı'na indi. Yolcuların tahliye edildiği uçakta arama yapıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kuveyt'ten bu sabah havalanan Al Jazeera Havayolları'na ait bir uçak, Trabzon semalarındayken gelen bomba ihbarı üzerine acil iniş yaptı.
Polis olayla ilgili inceleme başlatıldı. Tek tek üst araması yapılarak uçaktan tahliye edilen yolcular havalimanı içine alınırken, yolcuların bagajları da mobil x-ray'den geçirilerek kontrol edildi. Havalimanına bomba imha ekibi yönlendirildi.

VALİ USTAOĞLU:  57 KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

Olayla ilgili açıklama yapan Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, "Kuveyt'ten havalanarak Trabzon'a gelmekte olan uçağımız 11.18 civarı havalimanına iniş yaptı. Hemen yer güvenlik birimlerimiz tarafından uçak güvenli alana alınarak arkadaşlarımız tarafından detaylı arama yapıldı. Uçağımızda 51 yolcu ve 6 mürettebatımız vardı. Bunların da tahliyeleri gerçekleştirildi. Şu anda yolcuların bagajlarının detaylı arama işlemleri yapılıyor. Havalimanında uçuşun durdurulması gibi bir şey söz konusu değil. Havalimanımız uçuşlara açık. Uçak güvenli bölgede. Kuveyt Havayolları genel merkezine yapılan ihbar. Genel merkez havada olan tüm uçaklarına ihbarı bildirerek gerekli güvenlik tedbirlerinin alınması işlemi bu prosedürle gerçekleştiriliyor. O an için havada bulunan tüm Kuveyt havayollarına ait uçaklarla ilgili" dedi. (HABER MERKEZİ)