Bolu'da balık ölümlerine inceleme başlatıldı

Bolu'da içme suyu için kullanılan Gölköy Baraj Göleti'nde balık ölümleri yaşandı. Konuyla ilgili açıklama yapan Bolu Valisi Erkan Kılıç, ölümlerle ilgili inceleme başlatıldığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bolu'daki Gölköy Barajı'nda çok sayıda balığın öldüğü görüldü. Bunun üzerine İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, sudan numune aldı, ölü balıkları topladı. 

Bolu Valisi Erkan Kılıç, konuyla ilgili yaptığı açıklamada balık ölümlerinin nedenlerini henüz bilmediklerini, konuyu ekiplerin incelediğini söyledi.

'TAHLİL SONUÇLARINA GÖRE ADIMLAR ATACAĞIZ'

DHA'da yer alan habere göre, Kılıç şunları söyledi: "Balık ölümlerinin neden kaynaklandığını tam bilemiyoruz. Şu anda İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü personeli orada araştırma yapıyorlar. Numuneler alındı. Bunların tahlil ve araştırmaları laboratuvarlarda yapılacak. Ona göre sonuç ortaya çıkacaktır. Şu anda olay inceleme boyutunda. Bakıp değerlendireceğiz, hangi adımları atmamız gerekiyorsa ona göre adım atmaya çalışacağız." 

Sonuçlar çıkana kadar gölde balık tüketimi konusunda tedbirli olmak gerektiğini belirten Kılıç, "Balıkçı arkadaşların, çevreye doğaya zarar vermeyecek şekilde duyarlı olması gerekiyor. Kullandıkları yemden, yaptıkları faaliyetlere kadar bakanlığın belirlemiş olduğu ilke ve kurallara göre gerçekleştirmeleri önemli. Doğayı çevreyi hor kullanmamız gerekiyor. Şu anda ben oradaki balıkların tüketilmemesi ile ilgili bir şey diyemem ama yine de dikkatli olmak gerekir. Balıklar neden ölmüş onun araştırması yapılacak ve ona göre çıkan sonuçlara göre bir şey diyebiliriz ama tedbirli olmakta fayda var" dedi. (HABER MERKEZİ)