Bolton'ın 'Başka ülkelerde darbe planı' itirafına BM'den tepki

Eski Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'ın "Başka ülkelerde darbe planlamalarına yardım edildiği" yönündeki açıklamalarına BM'den "Demokratik olmayan yetki devrine karşıyız" tepkisi geldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eski ABD Başkanı Donald Trump döneminin Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'ın başka ülkelerde darbe planlamalarını destekledikleri yönündeki demecine Birleşmiş Milletler'den (BM) tepki geldi.

BM Genel Sekreteri Sözcü Yardımcısı Farhan Haq, New York'ta gazetecilerin konuya ilişkin sorusuna, "Genel bir kural olarak, elbette, ülkelerdeki herhangi bir demokratik olmayan güç transferine karşı durduğumuz açıktır. BM, hangi ülke olursa olsun, herhangi bir demokratik olmayan yetki devrine karşı olduğunu teyit eder" yanıtı verdi. 

Sözcü Yardımcısı, bu pozisyonun askeri darbe içerip içermediği sorusuna cevaben, "Evet, elbette." yanıtını verdi. Bolton, 12 Temmuz'da CNN kanalındaki bir röportajında, Kongre Baskını'yla ilgili verdiği demeçte "Darbe yapmak için son derece zeki olmaya gerek yok. Burada değil de başka ülkelerde darbe planlamalarına yardımcı olmuş biri olarak buna katılmıyorum" demişti. (DIŞ HABERLER)