Bolsonaro video çeken YouTuber'ı engellemeye çalışırken görüntülendi

Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro, Brasilia'da bir ziyarette kendisine sorular yönelten ve görüntülerini çeken YouTuber'a fiziksel müdahalede bulunduğu için ülke kamuoyunda tepki görüyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Brezilya'nın sağcı Devlet Başkanı Jair Bolsonaro bu kez kendisini görüntüleyen bir YouTuber'ı engelleme girişimiyle gündemde. 

CNN'in haberine göre, Bolsonaro başkent Brasilia'da Planalto Sarayı yakınında destekçileriyle bir araya gelerek "selfie" çekti. Brezilya'da Bolsonaro'ya eleştirel videolarıyla tanınan YouTuber Wilker Leao da Bolsonaro'nun görüntülerini kaydedenler arasında yer aldı. Bolsonaro'ya parlamentodaki sağcı gruplarla ilgili sorular yönelten ünlü YouTuber ise Brezilya liderinin saldırısına uğradı. 

Brezilya'da haber kanalı Globo'nun yayınladığı görüntülerde, ünlü YouTuber'ın kendisini görüntülediğini fark eden Bolsonaro'nun el hareketiyle görüntü alınmasını engellemeye çalıştığı ve yakasını çektiği görüldü. YouTuber'ın Brezilya liderine "korkak" ve "serseri" şeklinde tepkiler verdiği, Bolsonaro'nun ise "Buraya gel, benimle konuşmak için buraya gel" diye seslendiği görüntülerde yer aldı. 

Ülkede 2 Ekim'de yapılacak seçimler öncesi siyasi tansiyonun yükseldiği ve Bolsonaro'ya desteğin azaldığına ilişkin veriler geçen hafta kamuoyuna yansımıştı. Bolsonaro'nun seçim yenilgisini kabul etmeyeceği iddiaları üzerine ülkede uyarı eylemleri ve imza kampanyaları başlatılmıştı. (DIŞ HABERLER)