Brezilya'da seçimler yaklaşırken Bolsonaro'ya öfke artıyor

Brezilya'da 2 Ekim'de yapılacak seçimleri kaybetme olasılığı artan Devlet Başkanı Bolsonaro'nun seçim yenilgisini kabul etmeyeceği iddiası üzerine ülkede protestolar ve imza kampanyaları düzenleniyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Brezilya'da 2 Ekim'de yapılacak seçimler öncesi Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'nun olası seçim yenilgisini kabul etmeyeceği iddiaları gündemdeyken ülkede Bolsonaro'ya karşı uyarı eylemleri düzenleniyor. 

Sao Paulo kentinde düzenlenen eylemlerde Bolsonaro yönetiminin "darbe hazırlığında olduğu" iddialarına tepki gösterildi. Ülkede açıklanan son seçim anketleri ise eski Devlet Başkanı Lula da Silva'nın olası adaylığında kazanma olasılığının arttığına dikkat çekiyor.

BOLSONARO'YA KARŞI MANİFESTO 

Guardian'ın haberine göre, Bolsonaro'nun seçim yenilgisini kabul etmeyeceği iddiaları üzerine ülkede yaklaşık 1 milyon kişinin imzacı olduğu manifesto yayınlandı. Brezilya'da 1964-85 yılları arasındaki diktatörlüğü kınayan tarihi 1977 deklarasyonundan ilham alınarak hazırlanan manifestoya, aralarında iş, siyaset, bilim ve sanat alanlarından çok sayıda kişi destek verdi.

Manifestoda, demokrasinin "büyük bir tehlikeyle karşı karşıya olduğu" vurgusu yer alırken "Şiddeti teşvik eden ve Anayasal düzeni riske atan her tür girişim kabul edilemez" denildi. İmza kampanyasına destek veren Brezilyalı şarkıcı Caetano Veloso, "Otoriter budalalılarının ABD'de tarihi demokrasiyi nasıl riske attığını gördük, demokrasiye olan inancı bozmaya yönelik çabalar burada da başarılı olamayacak" dedi.

Kampanyaya destek veren bir diğer Brezilyalı şarkıcı Anitta ise 2 Ekim seçimlerini, "İngiliz yazar JK Rowling'in kurgu karakterleri Voldemort ve Dumbledore arasındaki savaşa benzettiğini" söyledi. (DIŞ HABERLER)

Etiketler brezilya bolsonaro