Bölgesel Amatör Lig'den TFF 3'üncü Lig'e yükselen takımlar belli oldu

Bölge birinciliği maçlarının ardından Bölgesel Amatör Lig'den 9 takım TFF 3'üncü Lig'e yükselmeye hak kazandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 9 farklı ilde oynanan Bölgesel Amatör Lig (BAL) 2021-2022 sezonu bölge birinciliği maçları tamamlandı.

Türkiye Futbol Federasyonu'ndan (TFF) yapılan açıklama göre, 18 Nisan ile 22 Nisan arasında oynanan maçların ardından TFF 3'üncü Lig'e yükselen 9 takımın belirlendi.

Muş 1984 Muş Spor, Eynesil Belediyespor, Arguvan Belediye Spor, Kepez Belediyespor, Amasya 1968 Futbol Kulübü, Sapanca Gençlikspor, Bulvarspor, Ayvalıkgücü Belediyespor ve Efeler 09 Spor Futbol Kulübü, TFF 3'üncü Lig'e çıkmaya hak kazandı.

'HEYECAN DOLU BİR SEZON YAŞADIK, ARTAN REKABETTEN MUTLUYUZ'

TFF Başkan Vekili Ali Düşmez, finallerin son gününde İstanbul'da oynanan Bulvarspor-Silivrispor maçını izledi.

TFF 3'üncü Lig'e yükselen takımları kutlayan Düşmez, "Beklendiği gibi rekabet seviyesi yüksek, heyecan dolu bir sezon yaşadık. Bu zorlu yarış sonunda, üstün bir mücadele örneği vererek şampiyon olan takımlarımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Profesyonel Lige 'hoş geldiniz' diyoruz. Hepsi birer başarı hikayesi yazdılar" dedi.
 
Bölgesel Amatör Ligi, "profesyonel liglerin çimentosu" olarak nitelendiren Ali Düşmez, "Türk futbolunun gelişmesi ve büyümesi için çalışıyoruz. Amatör liglerdeki rekabetin her geçen gün daha da arttığını görmek bizleri sevindiriyor. Son olarak Bölge Birinciliği Müsabakalarında da üst düzey maçlar izledik. BAL'daki rekabet kelebek etkisiyle diğer liglere de yansıyacaktır. Bu bakımdan umut doluyuz. Gelecek sezon da aynı güzellikte, Fair-Play ruhunun ön planda tutulduğu maçlar izlemeyi arzu ediyoruz" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)