Boğaz'ın ünlü yalısı Kara Todori icradan satışa çıkarıldı

İcradan satışa çıkarılan Yeniköy'deki Kara Todori Yalısı için 340 milyon lira bedel belirlendi. İcradan satış için ilk ihale 23 Aralık'ta yapılacak.

Kara Todori Yalısı, Çırağan Sarayı'nın da mimarı olan Sarkis Balyan tarafından 1871 yılında yapıldı.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye'nin en zengin ailelerinden olan Koçaklar'a mensup Naciye Koçak'a ait Yeniköy'deki Kara Todori Yalısı icradan satışa çıkarıldı. Satışı, alacaklı konumundaki Garanti Bankası istedi. Dosyada, borçlu tarafta Naciye Koçak yer alıyor. Koçak'ın borcu 5 milyon 145 bin 26 euro olarak kayda geçti. Anılan tutarın TL karşılığı ise 95 milyon TL seviyesinde.

Halk TV'den Dinçer Gökçe'nin haberine göre yalı için belirlenen bedel 340 milyon lira. Ancak icradan satış ihaleleri, muhammen bedelin yüzde 50'si üzerinden başlatılıyor. Bu durumda yalı 170 milyon lira üzerinden satışa çıkarılacak. İlk ihale günü 23 Aralık. Anılan gün satışın olmaması halinde, ikinci ihale 23 Ocak 2023'te yapılacak.

Kara Todori, Boğaziçi'nde yer alan Dr. Muvaffak Gören yalısından sonra, ikinci Venedik tipinde yalı olma özelliğine sahip. Yalı, 1958'de yaşanan ve aylarca süren tanker yangınında da zarar görmüştü. Yalıyı, Girit Valiliği sürecinde Alexander Karatodori yaptırdı.

Etiketler kara todori yalı icra