Boğaziçi'ne girişi engellenen EMEP'li vekil Bayhan, öğrencilerin nöbetine destek verdi

EMEP Milletvekili Bayhan, Boğaziçi Üniversitesi’nde Demokratik Üniversite Nöbetinin 2. gününde öğrencileri ziyaret etti. Kampüse girişi engellenen Bayhan Boğaziçililere turnikenin arkasından seslendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Boğaziçi Üniversitesi kayyımının "yeniden yapılandırma" kararına ve buna karşı çıkan öğrencilerden 10'unun okula alınmamasına karşı başlatılan Demokratik Üniversite Nöbeti 2. gününü doldurdu.

Okula girişleri sebep gösterilmeden engellenen 10 öğrenci İstanbul Adliyesi'nde kayyım yönetimi hakkında suç duyurusunda bulunurken, Emek Partisi (EMEP) İstanbul Milletvekili İskender Bayhan öğrencilerle dayanışmak için üniversiteye gitti.

KAMPUSE GİRİŞİ ENGELLENDİ: EYLEM SİYASİLEŞMESİN

Evrensel'in haberine göre üniversite yönetimi ‘Eylemin siyasileşmemesi’ gerekçesiyle Bayhan’ın kampüse girişine izin vermedi. Bayhan kampüse alınmayan öğrencilerle beraber turnikelerin arkasından konuştu. Öğrencileri selamlayarak sözlerine başlayan Bayhan, "Genç arkadaşlarım siz bilimsel eğitim hakkınıza sahip çıkarak üniversite yönetimine katılma hakkınıza sahip çıkarak üniversitenin hocalarının, emekçilerinin ve öğrencilerinin yönetime katılma hakkına sahip çıkarak nasıl yönetilmesi gerektiğine dair söz hakkı sahip olma konusunda kararlı davranarak çok önemli bir adım attınız” dedi.

Bu ülkeyi yönetenlerin hakkını arayan işçi-emekçileri, hakkını arayan üniversite öğrencilerini, bilim insanlarını, emeğine, geleceğine sahip çıkan yurttaşları sevmediğini ifade eden Bayhan, “Neyi seviyorlar biliyor musunuz? Kendilerine modern kölelik yapan kendilerine kulluk yapan bir toplumun olmasını istiyorlar. Siz burada, biz mecliste, ülkenin dört bir yanında işçiler-emekçiler fabrikalarda; öyle ya da böyle önümüzdeki dört yıl istediklerini yapamayacaklarını onlara göstereceğiz” diye konuştu.

'ÇUKUROVA’DAKİ ARKADAŞLARIMIZLA DAYANIŞMA İÇİNDEYİZ'

Basın açıklamasını öğrenciler adına Eylül Gülce Kara okudu. Kara basın açıklaması öncesinde çetelerin saldırdığı Çukurova Üniversitesi Kadın Çalışmaları Kulübü üyesi öğrencileri selamladı, dayanışma içinde olduklarını ifade etti. Bir önceki gün 10 öğrencinin haklarında hiçbir disiplin soruşturması başlatılmadan, hiçbir suçlamada bulunmadan okula girişleri yasaklandığını söyleyen Kara, “Sadece okula alınmayan 10 arkadaşımız için değil, son 3 senede elimizden alınan tüm haklar için yüzlerce kişi kapıya yürüdük. Sadece davalarla değil, sokakta da gösterdiğimiz bu örgütlü mücadelemiz bizi kampüse almayarak zayıflatılamaz” dedi.

'TALEPLERİMİZ KABUL EDİLENE KADAR...'

Atanmış rektörün fakülteleri yeniden yapılandırma kararını hatırlatan Kara, “Fakültelerin yeniden yapılandırması kararı sadece FEF, İİBF ve YBF öğrencilerini etkilemediği gibi, 10 arkadaşımızın okula alınmaması kararı da sadece bu arkadaşlarımızı etkilemiyor! Kayyum yönetimi, okulun hiçbir bileşenini dinlemeden kararlar almakta ve okulu kendi çıkarları doğrultusunda paraşüt hocalarla, tepeden inme departman müdürleri ve sekreterlerle, okulun farklı alanlarını kafalarına göre kullanarak ve okulumuzu bir inşaat alanına çevirerek rant merkezi haline getirmeye çalışmaktadır” ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

 

Talepleri gerçekleştirilene kadar demokratik üniversite nöbetini devam ettireceklerini ifade eden Kara taleplerini şöyle sıraladı:

"Yönetim Bilimleri Fakültesi öğrencilerine danışılmadan alınan, fakültenin kapatılma kararı geri çekilsin. Fakülteye dair alınacak tüm kararlara fakülte öğrencileri ve akademisyenleri dahil edilsin.Aynı şekilde FEF’in bölünmesi sürecinde de bileşenler dışlanmıştır, tepeden inme kararlar öğrenciler nezdinde hükümsüzdür. FEF bileşenlerine danışılmadan alınan karar derhal geri çekilsin.İİBF’nin mevcut yerinden taşınması söz konusu dahi olamaz. Fakültemizin binasından elinizi çekin!Arkadaşlarımız hakkında usulsüzlükle aldığınız okula almama kararını tanımıyoruz. Arkadaşlarımızın eğitim hakkını derhal geri verin!Kalabalığımızı görün ve ders çıkarın! Kayyum yönetimi tanımıyoruz! Üniversitemize dair alınan her karara üniversite bileşenleri dahil edilsin! Taleplerimiz gerçekleşene kadar demokratik üniversite nöbetimizden vazgeçmiyoruz! Nöbetimizin ikinci günü bugün burada sona ermiştir, yarın biz yine buradayız. Kayyum hukuksuzca aldığı bu kararlardan vazgeçene kadar, biz arkadaşlarımızı geri alana kadar mücadelemiz devam edecek! Ayrıca ÖTK seçimlerin son birkaç saatine girdik. Buradaki her arkadaşımızı şuan registirationa girip demoktarik bir üniversite için oy kullanmaya çağırıyoruz."