Boğaziçi Üniversitesi 'yeniden yapılanıyor': Fen-Edebiyat Fakültesi ikiye bölündü

Boğaziçi Üniversite Senatosu toplantısından Fen-Edebiyat Fakültesi’nin ikiye bölünmesi kararı çıktı. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin yapılanmasında bir değişikliğe gidilmedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  Boğaziçi Üniversitesi Senatosu dün (20 Aralık), bazı fakültelerin durumunu değerlendirmek üzere toplandı.

Toplantıda İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nin (İİBF) dağıtılma önerisi oylandı; fakat İİBF’nin dağıtılmasına dair 'olumlu' karar çıkmadı.

'YENİLENME VE DEĞİŞİM SAYESİNDE EN GÜÇLÜ KURUM'

Boğaziçi Üniversitesi sosyal medya hesabı üzerinden "Yeni Fakülte Yapılandırmamız Hakkında Bilgilendirme" başlığıyla bugün yeni düzenlemeye ilişkin detaylar paylaşıldı.

Açıklamada, "Üniversitemizin fakülte yapılanmasında gerçekleştirilmesi öngörülen değişiklik hakkında kamuoyunu ve mensuplarımızı bilgilendirme gereği ortaya çıkmıştır. Bilindiği üzere Üniversitemizde geçmişten bugüne yeni fakülte ve bölümlerin kurulması veya yeniden düzenlenmesi gibi akademik yapıya dair pek çok revizyon yapılmıştır. Üniversitemiz, 160 yıllık tarihi ve gelenekleri kadar bu sürekli yenilenme ve değişim sayesinde bugün Türkiye’nin en güçlü eğitim ve araştırma kurumlarından biridir" denildi.

'YERLİ YABANCI UZMANLARDAN GÖRÜŞ ALINDI'

Metnin devamında, "Bu çerçevede Üniversitemizin en üst akademik karar alma organı olan Üniversite Senatosu uzun süredir devam eden fakülte yeniden yapılanmasına dair çalışmalarını nihayetlendirmiştir. Bu süreç içinde üniversitemiz yönetimlerinin uzun yıllardır yaptıkları çalışmalar derlenmiş, birçok üniversiteden farklı modeller incelenmiş ve yerli ve yabancı uzmanların fakülte yapılanmasına dair görüşleri alınarak kapsamlı bir hazırlık yapılmıştır" ifadelerine yer verildi. 

YÖK ONAYINA SUNULACAK ŞEMA DA PAYLAŞILDI 

Bu çalışma çıktılarının değerlendirildiği 20 Aralık tarihli Senato toplantısında fakülte yeniden yapılanmasının aşağıdaki şekilde Yükseköğretim Kurulu onayına sunulmasına karar verilmiştir:

ÖĞRENCİ TEMSİLCİLİĞİ TOPLANMA ÇAĞRISI YAPTI

Konuyla ilgili açıklama yapan Boğaziçi Üniversitesi Öğrenci Temsilciliği Kurulu, bugün saat 16.30'da "antidemokratik senato kararlarına karşı" Fen-Edebiyat Fakültesi önünde buluşma çağrısı yaptı. (HABER MERKEZİ)