Boğaziçi'ndeki Onur Yürüyüşü davası: Savcı 70 kişiye ceza istedi

Boğaziçi Üniversitesi'nde 2022'de yapılan Onur Yürüyüşü'ne katılanlar için açılan davada savcı 70 kişi için ceza talep etti.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Boğaziçi Üniversitesi'nde 20 Mayıs 2022'de yapılan 'Onur Yürüyüşü' sırasında gözaltına alınan 70 kişiye açılan dava İstanbul 58. Asliye Ceza Mahkemesi'nde devam etti. Duruşmayı ABD Konsolosluğu'nun yanı sıra İstanbul Barosu İnsanHakları Merkezi ile Sivil Alan Araştırmaları Derneği'nden gelen gözlemciler de takip etti.

ANKA'nın haberine göre duruşmada esas hakkındaki görüşünü açıklayan savcı, olay günü sanıkların, "Polis defol, üniversiteler bizimdir. Okutmayacaklarmış bizi Boğaziçi'nde sokaklar da bizim kampüsler de. Hande Kader onurumuzdur" gibi sloganlar attıklarını belirtti. Kolluk güçlerinin uyarılarına karşın "izinsiz" gösteriyi kendi rızalarıyla sonlandırmadıklarını aktardı. Savcı yargılama devam ederken yaşamını yitiren Bilge Adım dışındaki sanıkların "Toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet" suçundan cezalandırılmalarını istedi.

E.B.G'nin "Hakaret" suçundan beraatı, E.B.G ve H.B.Y'nin polisin aktif bir şekilde görevini yapmasını engelledikleri gerekçesiyle, "Görevi yaptırmamak için direnme" suçundan cezalandırılmaları istendi.

Mahkeme 2 sanık hakkında yakalama kararlarının devamına, bir sanık hakkında yakalama kararı çıkarılmasına karar vererek duruşmayı 4 Ekim 2024 tarihine erteledi. 

(HABER MERKEZİ)