Boğaziçi'nde görevler aynı isimlere

Boğaziçi Üniversitesi'nde Melih Bulu'nun rektör atanması sonrası iki göreve de Prof. Dr. Fazıl Önder Sönmez'in ataması yapıldı. Bulu, daha önce de Prof. Dr. Naci İnci'yi birden çok göreve atamasıyla eleştirilmişti.

Boğaziçi Üniversitesi'nde Melih Bulu'nun rektör atanmasından bu yana protestolar devam ediyor.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Boğaziçi Üniversitesi'nde 5 Mart günü 'rektör yardımcısı' olarak ataması yapılan Prof. Dr. Fazıl Önder Sönmez, dün de Öğrenci İşleri Dekanlığı'na ve Burs Ofisi Koordinatörlüğü'ne atandı.

Sönmez'in Melih Bulu imzalı atama kararı yöneticilere ve bölüm başkanlarına maille duyurulurken, "Rektör Yardımcı Prof. Dr. Fazıl Önder Sönmez, 22 Mart 2021 tarihinden itibaren Öğrenci İşleri Dekanı ve Burs Ofisi Koordinatörü olarak görevlendirilmiştir" denildi. 

Bianet'ten Dilek Şen'in haberine göre bu atamalarla Sönmez, hem rektör yardımcılığı, hem öğrenci dekanlığı hem de koordinatörlük görevlerini almış oldu. Sönmez'in birden çok göreve atanması, Bulu'nun, rektör yardımcılığına getirdiği ve Sosyal Bilimler Enstitüsü'ne vekaleten atadığı Prof. Dr. Naci İnci'yi hatırlattı.

Sönmez'in atandığı öğrenci dekanlığını, Melih Bulu atamasından önce Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nden Doç. Dr. Zeynep Uysal üstleniyordu. Ancak Uysal, Bulu atamasına bir tepki olarak istifa etmişti.

HABERİN TAMAMI