Boğaziçi Üniversitesi'nde 'Benim Çocuğum' belgeseline sansür

Yönetmenliğini Can Candan'ın yaptığı 'Benim Çocuğum' belgeselinin gösterimi Boğaziçi Üniversitesi tarafından bir kez daha engellendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Boğaziçi Üniversitesinde gösterimi yapılacak olan 'Benim Çocuğum' belgeseli okul yönetimi tarafından yasaklandı. Boğaziçi Üniversitesi Sinema Kulübünün (BÜSK) gösterim için izin aldığı belgeselin gösteriminin yasaklandığı ise gösterime 2 saat kala bildirildi.

Evrensel'in haberine göre, yönetmenliğini, üniversitede ders vermesi mahkeme kararına rağmen engellenen akademisyen Can Candan'ın yaptığı belgesel, LGBTİ çocukları olan ailelerin deneyim aktarımlarına dayanıyor. BÜSK'ün geçen yıl açık hava etkinlikleri kapsamında göstermek istediği belgesel yine sansürlenmiş ve BÜSK 1 ay süreyle kapatılmıştı.

GEREKÇE AÇIKLANMADI

BÜSK bu yıl da belgeseli göstermek istedi ve gerekli izinleri günler öncesinden aldı. Ancak üniversite yönetimi etkinliğe 2 saat kala gösterime izin vermediklerini bildirdi. "Aynı belgeselin gösterimine daha önce de izin verilmediği gibi şu anda da verilemeyeceği" belirtildi ve yönetim tarafından başka bir gerekçe sunulmadı.

'SANSÜRE KARŞI DAYANIŞMAYA ÇAĞIRIYORUZ'

Sansürü duyuran Boğaziçi Üniversitesi Sinema Kulübü (BÜSK) tarafından yapılan açıklamada, "Yaşadığımız bu homofobik sansürün karşısında olduğumuzu bir kez daha belirtiyor ve tüm öğrenci kulüplerini sansüre karşı dayanışmaya davet ediyoruz” denildi. (HABER MERKEZİ)