Boğaziçi hayvan barınağı koordinatörünün okula girişi engellendi

Boğaziçi Üniversitesi, okul içinde yer alan barınağın gönüllü koordinatörü Defne Arsoy'un giriş kartını iptal ederek okula 'resmen' girişini engelledi.

Fotoğraf: Bupaws
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Boğaziçi Üniversitesi, okul sınırları içinde 22 yıl önce kurulan barınağın başka yere taşınmasını istiyor. Barınakta çalışan gönüllüler ise taşınacakları yerden çıkarılmama güvencesi talep ediliyor.

Ancak gönüllüler ve okul yönetimi arasında gerçekleştirilen görüşmeler yönetim tarafından kesildi. Barınağı tahliye etmek için buldozerle alana giren yönetim, son olarak barınağın koordinatörü Defne Arsoy'un okula giriş kartını iptal etti.

TEPKİLER ÜZERİNE TAHLİYEYE ARA VERİLMİŞTİ

Diken'in haberine göre, Boğaziçi Üniversitesi, okul sınırları içerisinde yer alan ve gönüllüler tarafından idare edilen 22 yıllık hayvan barınağını bir senedir başka yere taşımak istiyordu. Gönüllülerle okul yönetimi bir senedir iletişim halinde ve çözüm arayışındaydı.

Gönüllüler 22 yıllık barınağın apar topar tahliye edilmemesi, yeni yerde aynı koşulların sağlanması ve yeni yerden de çıkarılmayacaklarına ilişkin güvence verilmesini talep ediyordu. Ancak 15 Mart’ta yönetim diyalogu bir anda keserek buldozerle barınağa girdi. Tepkiler üzerine tahliyeye ara verildi.

26 Mart sabah saatlerinde ise yönetim, okulda kimsenin bulunmamasını fırsat bilerek tekrar barınağa girdi. Okula polis çağrıldı, gönüllülere şiddet uygulandı, iki gönüllü gözaltına alındı ve barınak yerle bir edildi.

YÖNETİM KARTIN İPTALİNE İLİŞKİN GEREKÇE PAYLAŞMADI

Okul yönetimi şimdi de barınağı okul dışına çıkarmanın yollarını arıyor. Yönetim,  ‘doğal hayatı koruma komisyonuna’ barınağı yıkan isimleri atarken barınağı da yeri yerinden atmayı deniyor.

Barınağın gönüllü koordinatörü Defne Arsoy, 26 Mart’tan yani barınağın yıkılmasının beri okula alınmıyordu. Aynı zamanda Boğaziçi Üniversitesi mezunu olan Arsoy’un mezun kartı iptal edilerek okula girişi ‘resmen’ yasaklandı. Dün Arsoy’a, okul tarafından kartının iptal edildiğine yönelik e-posta atılırken iptalle ilgili gerekçe paylaşılmadı. Bunun haricinde barınak gönüllülerinin yeni barınağa girişlerinde de zorluk çıkartılıyor. Gönüllüler, süreç içerisinde de okul yöneticileri tarafından ‘terör örgütü etkisi altında kalmakla’ itham edilmişti.