Boğaziçi akademisyenleri nöbetin 99'uncu gününde: 'Feyzi Hoca yalnız değildir'

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri Rektör Yardımcısı Naci İnci tarafından dersi engellenen Feyzi Erçin'e destek oldu. Rektör olarak atanan Melih Bulu ve ders engellemesi protesto edildi.

Fotoğraf: Can Candan
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Boğaziçi Üniversitesi’ne Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kurum dışından atanan Melih Bulu, üniversitenin akademisyenleri tarafından 99'uncu kez protesto edildi. Boğaziçi Üniversitesi’nde direnişin 22'nci haftasına girilirken akademisyenler her işgünü olduğu gibi bugün öğlen de arkalarını rektörlük binasına döndüler.

Boğaziçi akademisyenleri ellerinde taşıdıkları "Feyzi Hoca Yalnız Değildir" dövizleri ile #KabulEtmiyoruzVazgeçmiyoruz dedi. Çok sayıda öğrencinin de katıldığı nöbet uzun süre alkışlarla devam etti.

Akademisyenler daha sonra ellerindeki "Feyzi Hoca yalnız değildir" dövizlerini rektörlük kapısına bırakarak Feyzi Erçin'in yaz okulunda ders vermesini keyfi şekilde engellenmesini de protesto etti. Batı Dilleri ve Edebiyatları bölümünün “Film Çalışmaları Programı” kapsamında, 2013 yılından beri yarı zamanlı olarak FA kodlu Film dersleri vermekte olan Feyzi Erçin’in Yaz Okulu’nda FA 481 (Film Music) dersini vermesi, Rektör Yardımcısı Naci İnci tarafından onaylanmamıştı. (HABER MERKEZİ)