Boeing uçağının 'kayıp' dış paneli hakkında inceleme

Boeing 737-800 tipi bir yolcu uçağı, havalimanına indikten sonra dış panelinin yerinde olmadığı görüldü. ABD Federal Havacılık İdaresi ve United Airlines havayolu şirketi inceleme başlattı.

Fotoğraf: Arşiv/ Reuters
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Federal Havacılık İdaresi (FAA) United Airlines şirketine ait Boeing 737-800 tipi uçağın dış panelinin düşmesi konusunda inceleme başlattı. Uçak, 139 yolcu ve altı mürettebatla birlikte San Francisco'dan yola çıkmış, yerel saatle 13.45'te Oregon'daki Medford Havalimanı'na sorunsuz bir şekilde iniş yapmıştı. FAA, 25 yaşındaki uçak indikten sonra yapılan incelemede dış panelinin olmadığının görüldüğünü bildirdi.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, United Airlines da durumla ilgili inceleme yapacağını belirtti ve 'uçuş sırasında hasara ilişkin herhangi bir emare olmadığı için acil durum ilan edilmediğini' kaydetti. Havayolu şirketi, açıklamasında, "Uçakta kapsamlı bir inceleme yapacağız; uçak yeniden hizmet vermeye başlamadan önce tüm gerekli onarımları yapacağız" ifadelerini kullandı. Öte yandan, uçağın kayıp panelini aramak için havalimanındaki trafiğin bir süreliğine durdurulduğu da ifade edildi. 

BİR HAFTADA İKİ OLAY

Alaska Airlines şirketine ait Boeing 737 MAX 9 tipi bir uçağın uçuş esnasında kapısının yerinden çıkması sonrası ABD'de havacılıkla ilgili yaşanan olaylar da daha çok mercek altına alınmaya başladı. 5 Ocak 2024 tarihinde yaşanan bu olayın ardından Boeing de üretim sürecindeki güvenlik ve kalite standartlarıyla ilgili incelemeyle karşı karşıya. 

Geçen hafta da United Airlines'a ait Boeing 737 MAX tipi bir uçak, Houston'da pistten çıkarak çimenlik alana girmişti. Bu olayın ardından da soruşturma başlatılmıştı. Yine geçen hafta Japonya'ya gitmek üzere ABD'den havalanan bir yolcu uçağının kalkıştan sonra tekerleği düşmüş, uçak iniş için Los Angeles'a yönlendirilmişti.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)