Bodrumspor güneşi 2 yılda yükseldi: 91 yaşında yeni sayfa

İki yıl önce mücadele ettiği ligden ekonomik sorunlar nedeniyle çekilmesi gündeme gelen Bodrumspor, bir üste lige yükseldi. Kulüp başkanı Karakaya, “Emek ve gözyaşı ile başardık bunu” dedi.

Google Haberlere Abone ol

Selçuk Arslan

BODRUM - Tarihinde ilk kez Spor Toto 1. Lig’e yükselen Bodrumspor, başarı hikayesi yazdı. 2011 yılından bu yana kulüp başkanlığı yapan Rıza Karakaya, başarılarının tesadüf olmadığını söyledi.

Yeşil-beyazlı kulübün 91 yıllık mazisi bulunuyor. Bodrumspor, 1950-1960 ve 1963-1968 yılları arasında ilçede belediye başkanlığı da yapan Derviş Görgün tarafından 1931 yılında kuruldu. Görgün aynı zamanda Bodrumspor’da futbol oynuyordu. Kulübün kuruluştaki sarı-kırmızı olan forma rengi, daha sonra yeşil-beyaz olarak değiştirildi. 

İki yıl önce ekonomik sorunlar nedeniyle ligden çekilmesi konuşulan Bodrumspor, bu zorlu süreci “Asla vazgeçme” sloganı etrafında kenetlenerek aştı. Maaş alamayan futbolcular, inatla takımda mücadelelerine devam ederken Asi Taraftar Grubu kendi imkanlarıyla aldıkları araçlarla deplasman yollarına düştü ve takımlarını yalnız bırakmadı.

Bodrumspor bir üst lige çıktıktan sonra kutlama yaptı. 

ŞİRKETLEŞTİKTEN SONRA EKONOMİK SORUNLARINI AŞTI

Tüm bunlar olurken Başkan Rıza Karakaya ve yönetimi krizden çıkış yolları arıyordu. 2020'nin aralık ayında kulüp, belediye bünyesinden çıkartılıp şirketleşerek Bodrumspor A.Ş. adını aldı. Şirketleşme sonrası Fikret Öztürk ve oğlu Ali Şafak Öztürk, Bodrumspor’un yüzde 60’lık hissesini devraldı. Kulübün yükselişi bu satış sonrası başladı. Ekonomisi rahatlayan takım iyi sonuçlar aldı ve turizm merkezi ilçede ilgi odağı oldu. Ve nihayet Bodrumspor, iki yıl sonra bir ilki gerçekleştirerek 1. Lig’e çıktı.

KADROSUNU GÜÇLENDİRDİ

Bu sene Spor Toto 1. Lig’de mücadele edecek olan Bodrumspor, önemli transferlere de imza attı. Yeşil-beyazlı kulüp, Altınordu'dan Recep Aydın ve Bandırmaspor'dan kaleci Gökhan Değirmenci'yle el sıkışırken Süper Lig'in son şampiyonu Trabzonspor'dan Koray Kılıç’ı kadrosuna kattı. Kanat bölgesine takviye yapan Bodrumspor, 26 yaşındaki Sırp futbolcu Dejan Drazic ve Göztepe ile yollarını ayıran 35 yaşındaki Makedon santrfor Adis Jahovic ile iki yıllık sözleşme imzaladı. Ayrıca 20 yaşındaki Ganalı stoper Musah Mohammed'i kadrosuna kattı.

Bodrumspor'un, en alt ligden başlayarak 1. Lig'e uzanan hikâyesini Bodrumspor Başkanı Rıza Karakaya ve Bodrumspor 1931 Taraftar Derneği Başkanı Tamer Yaman ile konuştuk.

Bodrumspor Başkanı Rıza Karakaya, 2011 yılından bu yana kulübün başkanlığını yapıyor. 
‘BAŞIMIZA GELMEYEN KALMADI’

11 yıldır Bodrumspor’un başkanlık koltuğunda oturan Rıza Karakaya, başarılarının tesadüf olmadığını belirterek, “Mücadelemize süper amatörde başladık. Şampiyon olarak üst kategoride mücadele ettik. Bölgesel amatör liginde namağlup şampiyon olduk. Sonraki yıl 3. Lig’e çıktık. Akabinde ise 2. Lig’e çıkma başarısını gösterdik. Hep üzerine koyarak ilerledik. Tarihimizde ilk defa Spor Toto 1. Lig’e çıktık. Kolay anlatılıyor ama emek ve gözyaşı ile başardık bunu” dedi.

Kulübün zaman zaman zor günler geçirdiğini ve ligden çekilmesinin bile konuşulduğu dönemler yaşandığını hatırlatan Karakaya, “asla vazgeçme” anlayışı ile bir arada durduklarını ve kötü günleri aştıklarını belirtti. Karakaya, Bodrumspor’un o zorlu günlerini de şöyle anlattı:

“Bodrumlular takımlarına güvenmeye devam etsinler. 7-8 sene başkan Mehmet Kocadon’un destekleriyle çok güzel günler yaşadık. Seçim sürecinde Kocadon’un aday gösterilmemesinden dolayı çalkantılı bir süreç yaşadık. Başımıza gelmeyen kalmadı. Ekonomik sorunlar yaşadık. O dönemde futbolcularımızla kenetlendik. Erkan Değişmez kaptanımız o kadar çok emek verdi ki, en zorlu günlerde kale gibi arkamızda durdu. Yine Celal Dumanlı kardeşimiz var, o dönemde bizimle devam etti. İsmail Tarım yeni yeni başlamıştı, Muhammet Aran vardı. Yani zor günleri birliktelikle aştık. Arkadaşlarımız ve yönetim kurulu olarak birlik, beraberliğimizden kötü günde de kopmadık. Bütün arkadaşlarla beraber tek vücut olduk. İşte o günlerden feyz aldık ve başarı geldi.”

‘TÜRKİYE’DE ÖRNEK BİR YAPI OLACAK’

Bodrumspor’un başarısını devamlı kılmak için yeni bir proje geliştirdiklerini belirten Karakaya, “Karakaya, “Bodrumspor A.Ş. olarak yeni bir projeye imza atıyoruz. Yaklaşık 12 iş insanının içinde bulunduğu, Bodrumspor Derneği’nin de içinde olduğu, belediyenin amirlik yaptığı böyle bir çatı kurmaya çalışıyoruz. Bunun bir kısmını da başardık. Bu projemiz tamamlandığında finans olarak da 10-12 iş insanının içinde bulunduğu bir yapı kuracağız. Türkiye’de örnek bir yapı olacak” ifadelerini kullandı.

Karakaya, destekleri nedeniyle Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’a da teşekkürlerini sundu. Beşiktaş’tan ayrılan Adem Ljajic ile ilgili transfer iddialarının asılsız olduğunu belirten Karakaya, kadrolarının yeterli olduğunu ve başka transfer yapmayacaklarını söyledi.

Bodrumspor 1931 Taraftar Derneği Başkanı ve Asi Taraftar Grubu lideri Tamer Yaman, kendi imkanları ile minibüs satın aldıklarını anlattı. 
‘TOPLUMSAL MESAJLAR DA VERMEYE ÇALIŞTIK’

Bodrumspor 1931 Taraftar Derneği Başkanı ve Asi Taraftar Grubu lideri Tamer Yaman da tarihi başarıya tanıklık eden isimlerden. Yaman, 20 seneden beri Bodrumspor’un taraftar grubunda yer alıyor. Bodrumspor’un Amatör Lig’den, Spor Toto 1. Lig’e çıktığı ana kadar takımını yalnız bırakmayan Yaman, “Bizler de takımımızı tüm deplasmanlarda destekledik. Bizler Asi Tayfa Taraftar Grubu olarak da gittiğimiz yerlerde toplumsal mesajlar vermeye çalıştık. Örnek veriyorum, Diyarbakır’a giderken internetten araştırdık, bir çocuk rehabilitasyon merkezi bulduk ve randevu aldık. Oradaki çocuk sayısına göre oyuncak, hediye götürdük. Bodrumspor atkıları dağıttık. Hem Diyarbakır’a gidip takımımızı destekledik hem de toplumsal bir mesaj vermiş olduk” dedi.

TARAFTAR KENDİ İMKANLARIYLA MİNİBÜS ALDI

Kendi imkanlarıyla aldıkları minibüs ile deplasmana gittiklerini belirten Yaman, “mücadele” mesajı vererek sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz kendi imkanlarımızla taraftar grubu olarak para toplayıp 17 kişilik bir minibüs aldık. Bunun üzerine giydirmesini yaptık, yeşil-beyaz renklerle Asi Tayfa diye yazdık. Bu minibüs direkt Bodrumspor taraftar derneğine aitti. Olabildiğince minibüsle gidiyoruz. Kapasite fazla olursa otobüsle gidiyoruz. Futbolun içinde bunlar olan şeyler, biz dediğimiz gibi ‘mücadele edin, yenmek ya da yenilmek önemli değil, mücadeleyi asla bırakmayın, iyi günde kötü günde beraberiz’ diyoruz. Biz ne olursa olsun futbolcu kardeşlerimize ‘asla vazgeçme’ diyoruz. Onu da bir slogan haline getirdik.”

‘BODRUM TAKIMINA SAHİP ÇIKSIN’

Bu sene için iyi bir kadronun kurulduğunu söyleyen Yaman, Süper Lig Play-Off’larına kalacakları iddiasında... Takımın sorun yaşadığı dönemlerine de tanıklık eden Yaman, “Şimdi gerçekten bir Süper Lig takımı yönetiyormuş gibi ciddi bir atılıma girdiler. İyi bir rüzgar aldık, nokta transferlerimiz oldu. Antalyaspor’dan gelen genç kardeşlerimiz oldu. Genel olarak kadro o kadar iyiydi ki, müthiş bir ivme kazandılar” diye konuştu. Yaman son olarak bu sene de Bodrumspor’u yalnız bırakmayacaklarını ifade ederek şehrin takıma sahip çıkmasını istedi.