Bodrum'da imarsız araziye 56 daire yapıldı

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ile imarsız araziye daire yapanlar arasında gergin anlar yaşandı. İnşaatı yapanlar, kaçak yapıya gerekçe olarak yüksek kiraları gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

Selçuk Arslan

BODRUM - Muğla’nın Bodrum ilçesi Yakaköy ve Dağbelen mahallelerinde bulunan zeytinlik ve tarım arazisi vasıflı alanda 56 tane daire yapıldı. Kaçak olduğu tespit edilen yapılar mühürlenmesine rağmen inşaatı devam etti. Birinci katları bitirilen yapılar hakkında Bodrum Belediyesi yıkım kararı verdi. 

Buna rağmen inşaatların devam etmesi üzerine Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, bölgeye giderek incelemelerde bulundu. Aras’ın basın açıklaması yapacağını duyan yapı sahipleri alanda toplandı. Bunun üzerine zabıta ve polis alanda önlem aldı. Başkan Aras, ile yapı sahipleri arasında sözlü tartışma yaşandı.

'BUNLAR VİLLA DEĞİL KOĞUŞ TİPİ EVLER'

Yapılan işlemin yasal olmadığını anlatan Aras’a, yapı sahipleri tepki gösterdi. Yapı sahipleri adına açıklama yapan Kıyasettin Kırmızıaltın “Bunlar iddia edildiği gibi villa değil, koğuş tipi yapılan evler. Her evde 5-6 işçi arkadaşımız kalıyor. Biz yapıp satmıyoruz. Bodrum’da çalışan işçiler olarak barınma sorunumuzu çözmeye çalışıyoruz. Burası tarım arazisi, imar yok, inşaat ruhsatı almadık, yapılar kaçak ama çaresiziz. Bodrum’da sadece biz mi kaçak inşaat yapıyoruz. Gitsinler Cengiz Holding’i yıksınlar biz de burayı ellerimizle yıkalım. Kooperatif kurduk, barınmak istiyoruz, kiralar ateş pahası” dedi.

Aras, bunun üzerine şunları söyledi: “Bodrum’da 6800 kaçak yapı hakkında yasal işlem yaptık. Burada imar yok, planlama, yok, ruhsat yok, mühürlemişiz, yıkım kararı vermişiz, mühürleri söküp inşaata devam etmişsiniz, hepsi yasalara aykırı. Yarın para ve hapis cezaları gelecek, mağdur olmamanız için buraya geldim ve siz uyarıyorum. Çünkü yıkım kararı çıkınca jandarma polis ve iş makinaları ile gelinir ve kaçak inşaatlar yıkılır. Paranız boşa gitmesin. Bugüne kadar yaptıklarınız da boşa gitti. Siz buraya bina yapsanız bile, belediye buraya su elektrik ve kanalizasyon getiremez. Çünkü planlama yok. Kimseye bir ayrıcalık tanımıyoruz, herkes hakkında yasalar ne diyorsa onu uyguluyoruz” diye konuştu. Aras’ın açıklamalarından sonra yapı sahipleri dağıldı.