Bodrum’da deprem önlemi: Kaçak yapılara beton dökümüne izin yok

Bodrum Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından alınan kararla, Bodrum’da kaçak yapılara beton verilmeyecek.

Google Haberlere Abone ol

Selçuk Arslan

BODRUM - Maraş’ta meydana gelen ve 11 ili etkileyen deprem sonrası Türkiye’de deprem gerçeğini bir kere daha gözler önüne serdi. Birçok il ve ilçede deprem önlemleri gündeme geldi.

Kaçak yapılaşmanın yüksek olduğu Muğla’nın Bodrum ilçesinde, belediye tarafından ruhsatsız yapılara beton dökülmemesi kararı verildi.

‘GEREKLİ YASAL İŞLEMLER YAPILACAK’

Bodrum Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından kaçak yapılarla mücadele kapsamında, ilçede faaliyet gösteren beton döküm firmalarına ‘ruhsatsız yapılara beton dökülmemesi’ yönünde resmi yazı gönderildi.

Yazıda, son yaşanan depremlerin durumun ciddiyetini ve aciliyetini gözler önüne serdiği, bu konuda bazı önlemlerin alınması zaruretinin doğurduğu ifade edildi.

Bodrum Belediyesi, yarımadada beton üretim ve döküm faaliyeti gösteren firmalara gönderdiği yazıda, “Afet Riskine Karşı Alınacak Tedbirler ve Kaçak Yapılaşmayla Mücadele kapsamında, belediye sınırları içerisinde ruhsatsız (kaçak) yapılara beton dökülmemesinin önem arz etmekte olduğunu; aksi tespit edilmesi durumunda ilgili mevzuat kapsamında belediye tarafından gerekli yasal işlemler yapılacaktır” ifadelerine yer verildi.