Bodrum Çevre Platformu: Doğaya rant amaçlı saldırılar şiddetleniyor

Bodrum Çevre Platformu düzenlediği basın açıklamasında çevre ve doğaya yönelik rant amaçlı saldırıların giderek şiddetlendiğini, acil önlemler alınması gerektiğini belirtti.

Platform adına açıklamayı Şükriye Akengin yaptı.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Muğla’nın Bodrum ilçesinde sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve hukukçulardan oluşan Bodrum Çevre Platformu yönetimi, Trafo Kültür ve Sanat Merkezi’nde basın açıklaması yaptı.

Platform adına açıklamayı yapan Şükriye Akengin, “Bodrum yarımadasında, Muğla’nın diğer ilçelerinde ve Türkiye’nin her köşesinde rant uğruna yaşatılan ekoloji talanına karşı güçlerimizi birleştirmeye ve her türlü hukuksuzluğa karşı dayanışma içinde olmaya davet ediyoruz. Son yılların en karanlık dönemini yaşıyoruz” dedi.

'ŞİRKETLER ELİYLE DOĞA TALANI YAPILIYOR'

Şirketler eliyle doğa talanı yapıldığını belirten Akengin, "ABD, Fransa, Almanya. Hollanda, İngiltere gibi emperyalist ülke şirketleri ve Türkiye'de kamuoyunda ‘5’li yandaş şirket’ olarak bilinen şirketlerin işbirliği sonucu ülkemizde büyük bir doğa ve çevre talanı yaşatılmaktadır. Bodrum'da Muğla'da, kıyıların, denizlerin, koyların, ormanların ve zeytinliklerin yok edilmesi, Karadeniz'de HES'ler yapılarak derelerin yok edilmesi, Kazdağları, Fatsa, Artvin, Uşak, Kütahya, Erzincan İliç, Malatya, Tunceli, Aydın ve ülkenin birçok yerinde yeni maden aramaları, sondajlar yapılması, taş ve mermer ocakları açılması sonucu tarım ve hayvancılık yok ediliyor, yeraltı yerüstü sularımız, tarihi ve kültürel değerlerimiz, endemik bitkiler ve doğa da nesli tükenmekte olan hayvanlar zarar görüyor" diye konuştu. 

Akengin, "Bodrum yarımadasında, Muğla’nın diğer ilçelerinde ve Türkiye’nin her köşesinde rant uğruna yaşatılan ekoloji talanına karşı güçlerimizi birleştirmeye ve her türlü hukuksuzluğa karşı dayanışma içinde olmaya davet ediyoruz" çağrısında bulundu.