Boca Juniors'un yeni başkanı Juan Roman Riquelme

Arjantinli eski futbolcu Juan Roman Riquelme, futbola başladığı kulüp olan Boca Juniors'ta Arjantin futbol tarihinin en yüksek oyuyla başkan seçildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Arjantin Premier Ligi ekiplerinden Boca Juniors'ta başkanlık seçimi yapıldı. 43 bin 367 üyenin oy kullandığı belirtilen seçimde oyların yüzde 63,7'sini alan 45 yaşındaki eski futbolcu Juan Roman Riquelme, Boca Juniors'un yeni başkanı seçildi.

Öte yandan bu seçimin Barcelona'nın 57 bin kişinin katıldığı başkanlık seçiminin ardından dünya çapında en fazla seçmeni bir araya getiren ikinci başkanlık seçimi olduğu belirtildi.

Boca Juniors sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Arjantin futbol tarihinde en çok oyu alan başkanı tebrik ederiz" ifadelerine yer verildi.

Boca Juniors, geçtiğimiz yıl şampiyonluğu River Plate'e kaptırmış ve sezonu rakibinin 15 puan gerisinde 7. sırada bitirmişti.

RİQUELME'NİN KARİYERİ

Futbola Boca Juniors altyapısında başlayan Juan Román Riquelme, sonrasında Barcelona, Villarreal ve Argentinos Juniors olmak üzere 3 takımın formasını giydi.

Futbolculuk kariyerinde 4 farklı takımın formasını terleten Riquelme, kulüp düzeyinde 470 resmi maça çıkarken 128 gol atıp 86 da asist üretti.

Arjantin Milli Takımı formasıyla da 51 maçta görev yapan Riquelme, 17 gol - 20 asistlik performans sergiledi.

Riquelme futbolculuk kariyerini 2015 yılında 37 yaşındayken sonlandırmış, 2019'dan bu yana Boca Juniors'ta Asbaşkanlık görevini yürütüyordu. (HABER MERKEZİ)