BM'den kolera açıklaması: 11 Afrika ülkesinde durum endişe verici

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu, Afrika'nın güneyindeki kolera salgınına dikkat çekerek salgından en fazla etkilenen ülkeler arasında Malavi ve Mozambik'in olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Bölge Direktör Yardımcısı Lieke van de Wiel, Afrika kıtasında etkili olan kolera salgını hakkında açıklamada bulundu. Van de Wiel, 11 Afrika ülkesindeki durumun 'endişe verici' olduğunu söyledi.

AA'nın haberine göre, UNICEF Bölge Direktör Yardımcısı Van de Wiel, özellikle Afrika'nın güneyindeki kolera salgınına dikkat çekerek, salgından en fazla etkilenen ülkeler arasında Malavi ve Mozambik'in de bulunduğunu belirtti. Van de Wiel, 'salgının bu kadar ölümcül olacağını ve yayılacağını tahmin etmediklerini' kaydetti.

11 ÜLKEDE BİN 788 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

11 ülkede yaşanan kolera kaynaklı ölümler hakkında da bilgi paylaşan UNICEF Bölge Direktör Yardımcısı Van de Wiel, bölgede toplam 67 bin 822 kolera vakasına rastlandığının ve bin 788 kişinin kolera nedeniyle hayatını kaybettiğinin tahmin edildiğini söyledi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) kolera salgınına ilişkin Şubat ayında yaptığı açıklamada toplam 22 ülkede kolera görüldüğü konusunda uyarıda bulunmuştu.

Afrika ülkeleri arasında ise Burundi, Kamerun, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Etiyopya, Güney Afrika Cumhuriyeti, Mozambik, Nijerya, Kenya ve Somali, kolera salgınından en fazla etkilenen ülkeler arasında sıralanıyor.

'Vibrio' bakterisinin neden olduğu, gıda ve su yoluyla bulaşan kolera, şiddetli ishale ve vücutta su kaybına yol açıyor. Hastalık, tedavi edilmediği takdirde ölümcül olabiliyor. Temiz su ihtiyacının karşılanamaması ve tıbbi müdahalenin anında ve etkili yapılamaması, hastalık ve ölüm riskini artırıyor. (DIŞ HABERLER)