BM elçisi Tunuslu oyuncu Hind Sabri'den 'Gazze' istifası

BM Dünya Gıda Programı İyi Niyet Elçisi Hind Sabri, "Açlık ve kuşatma Gazze’deki 2 milyondan fazla sivile karşı silah olarak kullanıldı" diyerek istifasını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tunuslu oyuncu Hind Sabri, İsrail saldırıları altındaki Gazze’de yaşayan insanlara karşı “açlığın bir savaş silahı” olarak kullanılmasını protesto etmek için Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Gıda Programı İyi Niyet Elçiliği'nden istifa etti. Tunuslu oyuncu, X platformundaki hesabından İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına ilişkin açıklamada bulundu.

AA'nın aktardığına göre Sabri, “Dünya çapında 13 yıldır sürdürdüğüm insani yardım çalışmalarının ardından, Dünya Gıda Programı'ndaki görevimden istifa ettim. BM’deki İyi Niyetle Elçiliği'nden ayrıldığımı derin bir üzüntüyle duyuruyorum” ifadelerini kullandı.

'ÖLÜMÜN KUŞATTIĞI SİVİLLERE KİMSE MERHAMET ETMİYOR'

İstifasıyla, Dünya Gıda Programı'ndaki yetkililere sesini güçlü bir şekilde duyurmayı hedeflediğini vurgulayan Sabri, şunları kaydetti: “Arkadaşlarımızla beraber, geçmişte başarılı bir şekilde çalıştığımız gibi Gazzeli çocuklar için de acil yardım çağrısı yapılmasını istedik. Gazze Şeridi’ndeki insani ateşkes sağlanması ve açlığın bir savaş silahı olarak kullanılmasını önlemek için Dünya Gıda Programı'nın gücünden faydalanmasını talep ediyoruz.

Geçtiğimiz haftalarda Dünya Gıda Programı'ndaki fedakar meslektaşlarımla çocuklara karşı her zaman yaptığımız yardımı Gazzeli çocuklara karşı görevlerimizi çaresizce tam olarak yerine getiremediğimizi paylaşmıştım. Ancak son 46 günde açlık ve kuşatma Gazze’deki 2 milyondan fazla sivile karşı silah olarak kullanıldı. Gazze’deki anne ve babalar, yaşlılar ezici savaş makinesine karşı hiçbir şey yapamıyor. Ölümün kuşattığı sivillere kimse merhamet etmiyor.” (DIŞ HABERLER)