BJK Başkanı Arat: Yabancı hakemi bir sonraki maç biz de bekliyoruz

TFF'nin yabancı VAR hakemi uygulamasını olumlu bulduğunu söyleyen Beşiktaş Başkanı Hasan Arat, Beşiktaş'ın maçına yabancı VAR atamamışlar ama bir sonraki maçta biz de bekliyoruz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Beşiktaş Kulübü Başkanı Hasan Arat, Tüpraş Stadyumu'nda gerçekleştirilen bayramlaşma töreninde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Arat, Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) Süper Lig'de sezon sonuna kadar kritik maçlara yabancı Video Yardımcı Hakem (VAR) atama kararını değerlendirdi. Hamleyi olumlu bulduğunu söyleyen Arat, "Yabancı VAR'ın devreye girmesini olumlu karşılıyorum. Beşiktaş'ın maçına yabancı VAR atamamışlar ama bir sonraki maçta biz de bekliyoruz" diye konuştu.

Hasan Arat, maç anında pozisyonların ve VAR konuşmalarının statlarda gösterilmesini istediklerini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Maçlarda yabancı hakem denemelerine bu sezon bitmeden başlamaları lazım. Türk futbolunun şu andaki en büyük sıkıntısı hakemler ve video yardımcı hakemler. Büyük baskı altında kalıyorlar ve çok büyük hatalar yapabiliyorlar. Yapılan toplantıların medyaya sızdırılması Türk spor tarihindeki en can alıcı noktalardan biridir. Herkes şeffaf olmak zorunda. Almanya, Fransa, İtalya, İngiltere gibi liglerden yabancı hakemlerin gelmesinin doğru olacağına inanıyorum. Bu bir rekabet getirir. Bu rekabet de süreklilik sağlar. Beşiktaş olarak baştan beri bu konudaki ısrarını sürdürüyoruz. Beşiktaş her zaman yabancı hakem ve VAR konusunda ısrarcıdır. Bunun çok eğitici olacağını da düşünüyoruz. UEFA'nın bu konuda belli bir rotasyon planı olduğunu düşünüyoruz. Bunun benzeri bu sezon Alman hakemlerle Hırvatistan'da denendi ve çok başarılı sonuçlar verdi. Bu tartışmaların bitmesi lazım. Halk bundan sıkıldı. Son 4 ayda Türk spor tarihinde ender rastlanan çok büyük sıkıntılar yaşandı."

'TFF SEÇİMİ ÖNE ALINMALI'

Hasan Arat, 18 Temmuz'da yapılması planlanan TFF seçimlerinin öne alınmasını istediklerini dile getirdi. "Bunun için bütün kulüpler imzalarını vermeye başladı" diyen Arat, "Biz de imzalarımızı pazartesi günü tamamlayacağız. Beşiktaş'ın bulunduğu yer aynıdır. Kişi ayrımı gözetmeksizin kurumlarla ilgili görüşlerimizi belirtmekten çekinmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Son dönemde futbolda yaşanan sıkıntıların yurtdışına kötü yansıdığını belirten Arat, "Türkiye bu sıkıntıları aşmak, yenilenmek, TFF'de daha demokratik bir seçime gitmek zorunda. Seçim çok adaylı olmalı, kurullar atamayla değil seçimle gelmeli. Atamayla gelince bir başkanın ağzına bakıyorlar" dedi.

Arat, TFF seçiminde bir adayları olup olmadığının sorulmasına, "Salı günü Kulüpler Birliği toplantısı var. Bizim düşündüğümüz isimleri gündeme getireceğiz. Beşiktaş camiası olarak bu seçimlerde çok aktif olacağız. Hem kurullarda hem de yönetimde Beşiktaş kendi değerlerini öne sürecektir." diye konuştu.

(SPOR SERVİSİ)