Bitlis'te kayyım ve AK Partili yöneticiler 10 yılda 676 gayrimenkul sattı

Bitlis'te belediyeye atanan kayyımlar ile AK Partililer, son 10 yılda kentte 676 gayrimenkulü 393 milyon 511 bin TL’ye sattı.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Bitlis Milletvekilli Hüseyin Olan, Bitlis merkez ve bağlı ilçelerinde kayyımların ve AK Partili yöneticilerin kaç taşınmazı sattığına ve gelirin nerelere harcandığına dair Meclis’e soru önergesi verdi.

Mezopotamya Ajansı'nın aktardığına göre önergeye 25 Ocak’ta yanıt veren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Bitlis ve ilçe belediyeleri tarafından son 10 yıl içinde 676 adet gayrimenkulün satıldığını paylaştı. Bu gayrimenkullerin toplamda 393 milyon 511 bin liraya satıldığına yer verdi.

Bakanlık yanıtında, sadece merkez belediyesinin 165 adet gayrimenkul sattığı aktarıldı. Gayrimenkullerin 261 milyon 225 bin liraya satıldığı ifade edildi. Yanıtta, gelirin “altyapı ve üstyapı yanı sıra yatırım projelerine” harcandığı belirtildi.

AK Parti tarafından yönetilen ve 145 adet gayrimenkulü satan bir diğer belediye ise Tatvan Belediyesi oldu. Belediye, gayrimenkulleri 71 milyon 638 bin liraya sattı. Yanıtta yer alan bilgilere göre; belediye bu satıştan elde ettiği gelirler ile personel maaşlarını ve esnaf alacaklarını ödedi.

BORCU SATIŞLA ÖDEDİ

2016 yılında kayyım atanan ve şu an AK Parti yönetiminde olan Mutki Belediyesi, 2 adet gayrimenkul satışı gerçekleştirdi. Bu gayrimenkullerin karşılığı ise 5 bilyon 171 lira tuttu. Satıştan elde edilen gelir, personel ve emekli işçilere harcandı.

2016 yılında kayyım atanan ve 2019 seçimlerinde Saadet Partisi’nin yönetmeye başladığı Hizan Belediyesi, 2 gayrimenkulün satışını gerçekleştirdi. Bu gayrimenkullerin karşılığı ise 258 bin lira oldu. 

AK Parti yönetimindeki Adilcevaz Belediyesi, 3 adet gayrimenkulü 9 milyon 180 bin liraya sattı. AK Partili Yolalan Belde Belediyesi, 6 adet gayrimenkulün satışını gerçekleştirdi. 5 milyon 496 bin liraya satılan bu gayrimenkullerden elde edilen gelirlerin ise belediyenin borçlarına harcandığı ileri sürüldü.

(HABER MERKEZİ)