Bitlis'te ısırılan çocuğun kuduz olduğu kesinleşti

Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde köpeğin ısırdığı çocuğa kuduz tanısı yapıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hacettepe Üniversitesi'nden Prof. Ali Bülent Cengiz, Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde bir köpek tarafından ısırılan ve kuduz şüphesiyle Ankara’da tedavileri devam eden 2 çocukla ilgili açıklama yaptı.

DHA'nın haberine göre Cengiz, "İlk vaka 21 Ekim'de geldi. 10 yaşında erkek çocuk. İlk 2 tetkiki negatif geldi, yalnız 3'üncü örneğinde tükürükte kuduz virüsünün saptandığı belirtildi. Tanı kesinleşti" dedi.

Bitlis Sağlık Müdürlüğü, Adilcevaz ilçesinde sahipsiz köpeğin ısırmasının ardından Ankara'ya sevk edilen 3 çocuktan 2'sinin tedavisinin sürdüğünü, bir çocuğun da taburcu edildiğini açıklamıştı.

İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, 19 Ekim'de ilçeye bağlı Göldüzü köyünden kuduz şüpheli olarak hastaneye başvuran 11 yaşındaki M.E'nin, fiziki muayenesinde yaklaşık 1 ay önce kuduz şüpheli köpek tarafından ısırıldığının tespit edildiği belirtilmişti.

Hastanın 20 Ekim'de Ankara'daki Hacettepe Üniversitesi Hastanesine sevk edildiği bilgisine yer verilen açıklamada, şunlar kaydedilmişti:

"Kişinin Hacettepe Üniversitesinde yatışı mevcuttur. Yapılan filyasyon neticesinde P.E. (9) ve B.Ü. (6) isimli 2 vaka daha tespit edilmiştir. Bu iki hastanın da sevki sağlanmış olup, hastaneden alınan bilgilere göre kuduz hastalığı düşünülmemektedir. B.Ü, 31 Ekim'de Ankara Etlik Şehir Hastanesi'nden taburcu edilmiştir. P.E. ise Hacettepe Üniversitesi Hastanesi'nde yatmakta olup genel durumunun iyi olduğu bilgisine ulaşılmıştır. M.E'nin, Hacettepe Üniversitesi Hastanesi'nde yoğun bakım ortamında takibi devam etmektedir." (HABER MERKEZİ)

Etiketler KUDUZ KÖPEK ÇOCUK