Birleşik Metal-İş 19 Ocak'ta greve çıkıyor

Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Özkan Atar, grev kararı aldıklarını ilk olarak 9 işletmeye bağlı 26 fabrikada 19 Ocak günü greve çıkacaklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - DİSK'e bağlı Birleşik Metal İşçileri Sendikası (Birleşik Metal-İş), Türkiye Metal Sanayicileri İşverenleri Sendikası (MESS) ile yürütülen Grup Toplu İş Sözleşmesi sürecinde anlaşma sağlanamaması üzerine grev kararı aldı.

Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Özkan Atar, "Bu çerçevede, 34 işletmeye bağlı 63 fabrika/işyeri içerisinde ilk olarak 15 işletmeden 37 fabrikada greve çıkıyoruz. 9 işletmeye bağlı 26 fabrikada 19 Ocak günü, 3 işletmeye bağlı 6 fabrikada 23 Ocak günü, 3 işletmeye bağlı 5 fabrikada 24 Ocak günü greve çıkıyoruz" dedi.

Grevlere 7 bin metal işçisi katılacağını belirten Atar, diğer fabrikalarda ise grev kararlarını önümüzdeki günlerde kademe kademe açıklayacaklarını söyledi.

İktidara seslenen Atar, "Buradan uyarıyorum. İşçilerin anayasal ve yasal haklarını kullanmalarına engel çıkarmayın. Grevlerimizi yasaklamayın. İşçilerin en temel haklarına saygı gösterin. İktidar yanında; MESS yetkililerini de uyarıyorum. Sakın ola grev yasaklarından medet ummayın. Olası grev yasaklarından sizlere bir sonuç çıkmaz. Metal işçileri, her şart ve koşul altında grev hakkına sahip çıkacak ve bunu uygulamadan bir an olsun geri durmayacaktır. Günlerdir yaptığımız grev eğitimleri ile bu sürece hazırlanıyoruz.

Bundan, dost düşman kimsenin bir kuşkusu olmasın. 19 Ocak sonrası, yurdun dört bir yanında metal işçilerinin haklı haykırışına tanık olacaksınız. Binlerce metal işçisi, fabrika önlerinde, kentlerin alanlarında, meydanlarda haklı taleplerini en gür sesleriyle haykıracaktır. Bu sesi hiçbir güç susturamayacaktır" diye konuştu.

'KİMSENİN KUŞKUSU OLMASIN METAL İŞÇİSİ KAZANACAK'

"Bu mücadele, yalnızca Birleşik Metal-İş Sendikası üyelerinin mücadelesi değildir. Bu mücadele, sendika ayrımı gözetmeden, tüm metal işçilerinin ortak mücadelesi olmak durumundadır. Buradan ayrımsız tüm metal işçilerini birlikte mücadeleye çağırıyorum" diyen Atar, "Kardeşlerim, yılmak yok, geri adım atmak asla ve asla olamaz. Hiç kimsenin kaygısı ve kuşkusu olmasın, metal işçisi kazanacak" dedi.