Birkenstock'tan halka arz başvurusu

Ağustos ayında halka arz edeceği belirtilen Alman ortopedik sandalet ve terlik üreticisi Birkenstock, resmi olarak başvuruda bulunduğunu açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya’da 1774’te kurulan ve dünyanın en köklü terlik üreticisi Birkenstock halka arz başvurusu yaptığını duyurdu.

Salı günü yapılan bir başvuruya göre, Birkenstock'un çoğunluk hissesini 2021 yılında satın alan özel sermaye şirketi L Catterton tarafından işletilmeye devam edeceği açıkladı. Şirket, hisse satışına ilişkin teklif edilen şartları daha sonra ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na sunacağı bir başvuruda açıklayacak. Halka arz Birkenstock'a 8 milyar dolardan fazla değer getirebilir.

Goldman Sachs Group Inc., JPMorgan Chase & Co. ve Morgan Stanley, Birkenstock'un halka arza liderlik ediyor.

Şirket tarafından 26 Şubat 2021 tarihinde yapılan açıklamada Birkenstock’un Bernard Arnault’un LVMH şirketinin destek verdiği özel sermaye şirketi L Catterton tarafından 4 milyar euroya satın alındığı duyurulmuştu. L Catterton isimli şirket LVMH ve Arnault’nun aile şirketinin ABD’nin özel sermaye şirketi Catterton’la birleşmesi sonrasında 2016 yılında kurulmuştu. (HABER MERKEZİ)