Birayı 'fondip' yapan Macron'a eleştiri: 'Siyasi liderlikte toksik erkeklik'

Macron, Stade de France'ta izlediği ragbi liginin final maçının ardından sporcular ile bir araya geldi. Kendisine ikram edilen birayı 'fondip' yapan Fransa Cumhurbaşkanı eleştirildi.

Fotoğraf: Twitter
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un ragbi maçı sonrasında bir şişe birayı 'fondip' yaparak 17 saniyede bitirdiği görüntüler tepki çekti. Başkent Paris'teki Stade de France'ta izlediği ragbi liginin final maçının ardından Toulouse ekibinin soyunma odasına giden Macron'a, bir şişe bira ikram edildi. Sporcular ve antrenörlerinin tezahüratlarıyla beraber birayı bir dikişte bitiren Macron, aşırı içki tüketimine teşvikle eleştirildi.

'BİR FOTOĞRAFTA TOKSİK ERKEKLİK'

Yeşiller Partisi'nden milletvekili Sandrine Rousseau ise, söz konusu görüntüleri 'toksik erkeklik' sözleriyle niteledi. Rousseau, Twitter paylaşımında "Bir fotoğrafta siyasi liderlikte toksik erkeklik" ifadelerini kullandı. Rönesans Partisi milletvekili Jean-Rene Cazeneuve ise "Bir cumhurbaşkanı 23 oyuncunun mutluluğunu paylaşarak geleneklerinde yer aldı. Hepsi bu" diyerek Macron'u savundu.

'AKRAN BASKISI'

Fransa Bağımlılık Birliği'nden Bernard Basset ise, Macron'un cumhurbaşkanı olarak bir 'rol model' olma sorumluluğunu taşıması gerektiğini dile getirdi. Basset, "Bu durumda, sporu, partileri ve alkol tüketimini, herkesin biraz fazla içtiği erkeksi bir akran baskısı bağlamında ilişkilendiriyor" dedi. (DIŞ HABERLER)

Etiketler macron fransa bira