Bingöl Valiliği'nden miting çağrısı: Lütfü Türkkan ve arkasındaki şer güçlerini kınıyoruz

Bingöl Valiliği, İYİ Parti lideri Meral Akşener'e tepki gösteren kişiye hakaret eden milletvekili Lütfü Türkkan'a tepki için yapılan mitingin duyurusu paylaştı.

Google Haberlere Abone ol

Fırat Bulut

DUVAR - İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, Bingöl ziyaretinde yaşananların ardından Bingöl Valiliği'nden miting çağrısı yapıldı.

Valilik Basın ve İletişim Müdürlüğü'nden gönderilen mesajda “Bingöl’de şehit ailemize hakaret eden Lütfü Türkkan ve arkasındaki şer güçlerini kınamak üzere 07.11.2021 pazar günü saat: 13:00’de Bingöl Dörtyol Saat kulesi önünde kınama mitingi düzenlenecektir. Mitinge tüm Bingöllü STK’lar davetlidir. BİNGÖL ŞEHİT AİLELERİ GAZİLERİ VE İNSAN HAKLARI DERNEĞİ (BISHAK)” denildi.

Mesaj valiliğin sosyal medya hesabından da paylaşıldı.

5 Kasım günü Bingöl'e gelen İYİ Parti lideri Meral Akşener esnaf ziyaretine başladığı sırada bir kişi Akşener’e tepki gösterdi. Tepki gösteren ve şehit yakını olduğunu söyleyen kişiye hakaret eden İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan özür dilemişti.

İYİ PARTİ İL BAŞKANI KIZILBOĞA: ŞEHİT YAKINLARINA HAKARETİ KENDİMİZE YAPILMIŞ SAYARIZ

İYİ Parti Bingöl İl Başkanı Hasan Kızılboğa, Akşener'in ziyaretinde yaşanan olayı kabul etmediklerini, gerekçesi ne olursa olsun Türkan’ı tasvip etmediğini söyledi.

“Bütün şehit anaları bacıları, kardeşleri bizim kardeşlerimizdir. Onlara yapılmış hakareti kendimize yapılmış sayarız” diyen Kızılboğa, “Devleti temsil eden valilik kurumu böylesi konularda birleştirici olmalı, ayrıştırıcı olmamalı” dedi.

'VALİLİK HASSAS DAVRANMALI'

Bir sivil toplum kuruluşunun valilik sayfasını kullanarak miting çağrısı yapmasını eleştiren Kızılboğa, “Valiliğin bu konuda hassas davranarak müsaade etmemesi gerektiği” söyledi.

“Çözüm sürecini eleştirdiklerinde, kınadıklarında, arkalarında durmayan STK’ların kendilerini linç etmeye çalıştığını” belirten Kızılboğa, “Dün milliyetçilerin arkasında duramayanlar bütün milliyetçilik taslıyorlar bize” ifadelerini kullandı.

“Lütfü Türkan’ın galeyana gelmemesi gerektiğini” söyleyen Kızılboğa, Akşener'e tepki gösteren kişinin daha önce hakaretten ceza aldığı ifade etti ve “Şehit ve gazilere yapılmış saygısızlığı kendimize yapılmış sayarız” diye konuştu.

SAADET PARTİSİ: HAKARETLERİ DE VALİLİĞİN ÇAĞRISINI DA UYGUN BULMUYORUZ

Bingöl'de hiç kimsenin onay vermeyeceği çirkin bir hadise yaşandığını belirten Saadet Partisi Bingöl İl Başkanı Muhammed Fatih Tiryaki ise “Hususla alakalı yapılan tüm hakaretleri, önceden yapılmış olan ve sonradan yapılanı tasvip etmiyoruz" dedi. 

"Valiliğin yaptığı çağrıyı da valilik makamına uygun bulmuyoruz" diyen Tiryaki "Bu çağrı sivil toplum kuruluşu veya siyasi partiler tarafından yapılabilecek bir çağrı olabilir. Fakat valiliğin siyasi parti veya STK gibi davranmasını uygun bulmuyoruz" şeklinde konuştu.