Binali Yıldırım: Sanki bu seçim Amerika'nın seçimi

Memleketi Erzincan'da konuşan Binali Yıldırım, “Sanki bu seçim bizim seçimimiz değil Amerika'nın, Avrupa'nın seçimi. Dünya, Türkiye'deki seçimi konuşuyor” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, AK Parti Erzincan İl Başkanlığı tarafından bir salonda düzenlenen iftar yemeğine katıldı.

İftarda konuşma yapan Binali Yıldırım, 14 Mayıs seçimlerinin önemli olduğunu, Türkiye'nin yeni yüzyılını seçmeye hazırlandığını söyledi.

Yabancı ülkelerin seçimi yakından takip ettiğini belirten Yıldırım, “Sanki bu seçim bizim seçimimiz değil Amerika'nın seçimi. Sanki bu seçim bizim seçimimiz değil Avrupa'nın seçimi. Dünya Türkiye'deki seçimi konuşuyor” ifadelerini kullandı.

'NİYE ÇOK KONUŞUYORLAR BİZİ ÇOK SEVDİKLERİNDEN Mİ?'

“Niye çok konuşuyorlar bizi çok sevdiklerinden mi? Çok düşündüklerinden mi?” diye soran Yıldırım, “Elbette değil. Bu seçimde Kandil'den, dağdan diğer adaya açık destek verin diye çağrı geliyor. Bunun anlamı nedir? Bunun anlamı şudur; yıllarca uğruna 40 bin şehit verdiğimiz vatanımızın bölünmez tehdididir, terörü meşrulaştırmaktır. Terörü meşrulaştırmak şehitlerimizin ruhunu inciten en kötü bir karardır. Onun için bu seçimde yerli ve milli, bu seçimde teröre karşı, vatanıyla milletiyle bölünmez bütünlüğü savunan Türkiye'nin yeni yüz yılını seçmeye hazır mısınız?” şeklinde konuştu.

'EMPERYALİST ÜLKELER ERDOĞAN'I VE EKİBİNİ ALAŞAĞI ETMEK İÇİN GAYRET EDİYOR'

“ABD ile diğer emperyalist ülkelerin Türkiye'de Recep Tayyip Erdoğan'ı ve ekibini alaşağı etmek için gayret ettiklerini” söyleyen Binali Yıldırım, “Dayatmalar vesayetler darbe girişimleri, hiçbirinden de sonuç elde edemediler. Bu sefer açıkça şunu ortaya koydular; 'Biz darbeyle Türkiye'de istediğimizi yapamıyoruz. O halde terör örgütlerini Suriye'de destekleyelim, onlara silah verelim, onlara mühimmat verelim. Türkiye'yi sıkıştıralım. Diğer yandan da muhalefete destek verelim. Böylece iktidardan Recep Tayyip Erdoğan'ı indirelim. Bölgedeki emelimize amacımıza erişelim'. Olay budur” dedi.

Sıradan bir seçime girilmediğini belirten Yıldırım, “Bu seçimde ülkemizin bekası geleceği, toprak bütünlüğü, milletimizin birliği ve beraberliği sandığa gelecek. Ayrıca bölücülerin, FETÖ'cülerin hararetle desteklediği bir seçimle de karşı karşıya kalacağız. Bu seçimi bu millet yapacak, en iyi şekilde yapacağına yürekten inanıyorum” ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)