Perseid meteor yağmuru başladı

'Perseid meteor yağmuru' bir çok ilden çıplak gözle gözlemlenebildi. Bir sonraki Perseid meteor yağmurunu bu kuşağın gözlemesi mümkün değil. Çünkü, kuyruklu yıldız 2126 yılında dünyanın yakınından geçecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kayseri'deki gökyüzü tutkunları, meteorların en görkemli gösterilerinden biri olan Perseid meteor yağmurunu Erciyes Dağı'nın 2 bin 650 metre yüksekliğinde izlediler. Erciyes'teki gözlem öncesi katılımcılar, Kayseri Bilim Merkezi'ndeki Türkiye'nin en büyük kubbesine sahip planetaryumda (gökevi) yıldızlar, gezegenler ve diğer gökcisimlerinin evrendeki hareketlerini gerçeğe yakın olarak izledi.

Antalya’nın Konyaaltı ilçesi Saklıkent bölgesinde gece karanlığında Samanyolu Galaksisi ve yıldızlar güzel görüntü oluşturdu. Bölgede meteorların en görkemli gösterilerinden biri olan "Perseid meteor yağmuru" da gözlemlendi.

(Fotoğraf:Serdar Yiğit-Kütahya/AA)

.

Perseid meteor yağmuru Ankara'nın Kutludüğün Yaylası, Kütahya'nın Domaniç ilçesi ve Konya'nın Kadınhanı ilçesindeki Kestel Ormanı'nda gözlemlendi.

PERSEİD GÖKTAŞI YAĞMURU NEDİR?

Perseid Göktaşı Yağmuru, dünyanın yakınlarından geçen Swift-Tuttle kuyruklu yıldızının geriye kalan kalıntılarından meydana geliyor. Bu kalıntılar, yılın belirli döneminde dünya atmosferine giriyor ve yanıp parçalanıyor. Bu da halk diliyle yıldız kayması olarak adlandırılıyor. İlk kez 1992 yılında gözlemlenen Swift-Tuttle Kuyruklu Yıldızı'nın bir sonraki geçişini ise görmemiz pek mümkün değil. Çünkü, kuyruklu yıldız 2126 yılında dünyanın yakınından geçecek.

(AA)