NASA 9'uncu gezegenin peşinde!

NASA, 'Güneş Sistemi'nin dış uçlarında 9'uncu bir gezegen olabileceğini' açıkladı. Gezegen muhtemelen dünyanın 10 katı büyüklüğünde.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), 9'uncu gezegen'in olasılığı ile ilgili bir açıklama yaptı. 9'uncu gezegenin, 'muhtemelen Dünya'nın 10 katı bir kütleye sahip ve Neptün'ün güneşe olan uzaklığının 20 katı uzaklığında olduğu' belirtildi.

Araştırmalar, Güneş Sistemi'nin karanlık dış uçlarında "uzak kitlelerdeki yörüngeleri esneten ve muhtemelen bütün güneş sistemini bir yana doğru eğen" bir gezegen saklanıyor olabileceğini ortaya koydu. Hakkında bilgiye ulaşması zor olan konu hakkında, NASA tarafından yapılan açıklamada "Genel olarak yalnızca yörüngesel ayak izleri gibi dolaylı belirtiler olsa da, yine de zorlu bir vaka" denildi.

'VARLIĞINI GÖSTEREN 5 GÖZLEM VAR'

Gezegenin var olduğuna inanan bilim adamlarından, Pasadena ve Kaliforniya'da bulunan Caltech'te görev alan astrofizikçi Konstantin Batygin'in ekibi konuyla ilgili bulgulara yaklaştı. Batygin açıklamasında, "Şu anda 9'uncu gezegenin varlığına işaret eden 5 farklı gözlemsel çalışma yolu bulunuyor. Eğer bu açıklamayı görmezden gelip 9'uncu gezegenin var olmadığını düşünürseniz, bu durum problemi çözmektense daha fazla sorun ortaya çıkarır. Birdenbire 5  farklı bilmeceniz oluşur ve her birine beş farklı çözüm sunmanız gerekir" dedi. (dha)