Robot polisten suça ilk müdahale

Robotların pek çok iş kolunda olduğu gibi, emniyet ve askeri alanlarda da kullanımı uzun süredir gündemde ve bu konuda farklı uygulamalar üzerinde çalışılıyor. Amerika Birleşik Devletleri'nin Los Angeles şehrinde önceki gün polis, elinde silahla direnen bir saldırgana robot polisle müdahale etti. 

Google Haberlere Abone ol

Amerikan polisi, tehlikeli görevlerde robotları kullanmaya devam ediyor. Geçtiğimiz dönemde bomba imha konusunda robotlardan faydalanan polis, bu defa silahlı bir suçlunun yakalanması için robot polisi kullandı.

Geçtiğimiz hafta Amerika'nın Los Angeles şehrinde Brock Ray Bunge isimli bir suçlu elinde tüfekle yakındaki bir mahalleye kaçtı ve bu sırada da Los Angeles Polis Departmanı tarafından takip edildi. İddialara göre Brock Ray Bunge, bir kişiyi öldürmeye teşebbüsten ve iki kişiyi de gasp etmekten aranıyordu.

polis-robot-3

Çatışmaya girmek yerine polis başka bir çözüm kullanmayı denedi ve başarılı oldu. Robot polis, suçluya kendini fark ettirmeden yaklaşarak silahını almayı başardı. Los Angeles Times gazetesine konuşan Yüzbaşı Jack Ewell, "Durumu değiştiren robot oldu. Saldırgan bir adamı silahsız bırakmak için bir memurun hayatını tehlikeye atamazdık." sözlerini kullandı.

Olaylar sırasında Bunge, Antelope Valley bölgesindeki arazide kendisine önlem olarak bir barikat kurmuştu ve yedi saat boyunca da direnmeyi başardı. Ta ki Los Angeles Polis Departmanı 300 bin dolar değerindeki Andros robotu üstüne salmaya karar verene kadar!

robot

Robot gönderilmeden önce polis çeşitli dikkat dağıtma önlemleri aldı ve anonslar yapıldı, helikopterle uçuş gerçekleştirilerek yüksek ses çıkartıldı. Söylenenlere göre de robot bu sıralarda barikatı aşarak suçlunun silahını almayı başardı.

Etiketler polis Robot