Bileğe kadar su içinde geçit töreni

İskenderun'da 30 Ağustos töreni, depremde çökmeler meydana geldiği için sık sık deniz suyunun bastığı ve dünkü sağanakta su altında kalan Atatürk Bulvarı'nda yapıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hatay'ın İskenderun ilçesindeki 30 Ağustos Zafer Bayramı törenleri sel ve deniz suyu içinde yapıldı. 

DHA'nın aktardığına göre Maraş depremleri sonrası çökmelerin yaşandığı Atatürk Bulvarı ile Atatürk Anıt Alanı, gece saatlerinde etkili olan sağanak nedeniyle su altında kaldı. Sık sık deniz suyunun da bastığı alanda belediye ekipleri sabah kadar vidanjörler ile su çekti, ancak birikintilerin önüne geçemedi. 

TÖREN ALANINDA KEFAL BALIĞI

Askerlerin bileklerine kadar su içinde geçit yürüyüşü yaptığı tören sırasında denizden bulvara sızan bir kefal balığı şaşkınlık yarattı. Bir zabıta memurunun balığı yakalamaya çalıştığı görüldü.

Törende konuşan Kaymakam Demiryürek, "Gece meydana gelen aşırı yağış nedeniyle şartlar her ne kadar olumsuza da dönse belediyelerimizin gayretli çalışmalarıyla alan nispeten de olsa kullanılabilir hale geldi. Benim de içinde bulunduğum İskenderun geleneğini bozmadan bayramımızı, resmi geçit törenimizi de yapmış olduk. Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyorum" dedi. (HABER MERKEZİ)