Bildirici'den Aydıntaşbaş'a: Gazeteci sır saklayan değil, örtüyü kaldıran kişidir

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici, Henri Barkey’in gazeteci Aslı Aydıntaşbaş’la yemek yediğini açıklamasıyla ilgili, "Gazeteci sır saklayan değil, sırların üzerindeki örtüyü kaldıran kişidir" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Medya ombudsmanı Faruk Bildirici, Gezi Parkı davasında ağırlaştırmış müebbet hapis cezası alan iş insanı Osman Kavala'ya "casusluk" suçlaması yöneltilmesine gerekçe olarak gösterilen akşam yemeğinde beraber olduğu iddia edilen Henri Barkey’in o akşam Kavala ile değil kendisiyle baş başa yemek yediğini duyurduğu gazeteci Aslı Aydıntaşbaş’ı eleştirdi.

“Aslı Aydıntaşbaş, açıklama için Henri Barkey'i beklememeliydi” başlıklı yazısında Bildirici, “Bir gazeteci ne bir insanın haksız yere zan altında bırakılmasına ne de toplumun yanlış bilgilendirilmesine seyirci kalabilir” dedi.

Bildirici'nin yazısından bir bölüm şöyle:

"Henri Barkey için sorulan soru Aslı Aydıntaşbaş için de geçerli. O neden iki yıldır açıklamadı da Barkey’in açıklamasını bekledi? Bu sorunun yanıtını da bilmiyoruz.

Oysa bir insan haksız bir suçlamaya maruz bırakılıyor ve iktidar medyası da bu suçlamayı gerçekmiş gibi yazarak toplumu yanlış bilgilendiriyordu! O günlerde 'Kavala’nın tutuklanmasında Barkey ayrıntısı' (Aydınlık), 'Barkey ile 93.5 saatlik görüşme' (Sabah), 'Darbenin karar sürecine katıldı' (Yeni Şafak), 'CIA ajanı ile tesadüfen karşılaşmış' (Takvim) , 'Kavala’nın tutuklanmasında dikkat çeken detay' (Yeni Akit) gibi haber ve yazılar birbirini izliyordu.

Böyle bir durumda olayın görgü tanığı durumundaki gazeteci, 'Ben kiminle yemek yediğimi açıklamak zorunda değilim' diyerek kenara çekilebilir mi? Bence hayır. Bir gazeteci ne bir insanın haksız yere zan altında bırakılmasına ne de toplumun yanlış bilgilendirilmesine seyirci kalabilir. Aslı Aydıntaşbaş daha ilk günden Henri Barkey ile o akşam yemek yiyen kişinin kendisi olduğunu açıklamalıydı. Hiç beklemeden hem Kavala’nın yararını hem de kamu yararını gözetmeliydi. Gazeteci sır saklayan değil, sırların üzerindeki örtüyü kaldıran kişidir.

Gazetecinin biriyle yemek yemesi suç değil. Aslı Aydıntaşbaş’ın Henri Barkey ile o akşam yemekte buluşması da suç değil. Öyleyse gizlenmesi için de bir neden olmamalıydı." (HABER MERKEZİ)

YAZININ TAMAMI