BIFED 2024 için başvurular başladı

11. Bozcaada Uluslararası Ekolojik Belgesel Festivali başvuruları başladı. BIFED 2024, 1 Nisan'a kadar son 4 yılda yapılan ekolojik belgeselleri bekliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 11. Bozcaada Uluslararası Ekolojik Belgesel Festivali (BIFED) başvurularını kabul etmeye başladı. Festival, 9-13 Ekim 2024 tarihleri arasında Bozcaada’da gerçekleşecek festivale başvurula 1 Nisan'a kadar devam edecek.

Yönetmenliğini Petra Holzer’in ve koordinatörlüğünü Ethem Özgüven’in üstlendiği festivale bu sene de yönetmenler filmlerini ücretsiz gönderebilecek.

BIFED 2024, dünyanın dört bir yanında süren adalet arayışlarından, iklim mücadelelerine, halkların direniş öykülerinden, yüzlerce bölgede kapana kısılmış mültecilere kadar geniş temalardaki son 4 yılda yapılan ekolojik belgeselleri bekliyor.

BIFED Koordinatörü Ethem Özgüven başvuruların açılmasıyla ilgili, “Belgesel yapmanın kıymetli bir uğraş olduğu inancıyla ve genel festival anlayışının ancak son yılda yapılan belgesellere yer vermesiyle mücadele için BIFED bu yıl da son dört yılda yapılan tüm ekolojik belgesellerin başvurusuna açık olacak” dedi.

BIFED büyük ödülü Fethi Kayaalp ve ikincilik ödülü Madam Melpo adına veriliyor. Gaia Öğrenci kategorisinde ise öğrencilerin eserlerine Naci Güçhan Öğrenci Ödülü veriliyor.

Her sene Ekim ayında BIFED için Bozcaada’ya; bugüne kadar bölgesel, ulusal ve uluslararası film yapımcıları, yönetmenler, akademisyenler, çiftçiler, araştırmacılar, öğrenciler katıldı. BIFED kapsamında Bozcaada'da film gösterimleri, etkinlikler, atölye çalışmaları ve çocuk programları gerçekleştirildi.

BIFED 2024’e başvurmak isteyen yönetmen ve yapımcılar; bifed.org web sitesi, BIFED’in FilmFreeway sayfası ve Festhome üzerinden başvurularını tamamlayabilirler.

BIFED 2023 ÖDÜLLÜ FİLMLERİ SİNEMATEK SİNEMAEVİ'NDE

Her yıl olduğu gibi bu yıl da BIFED 2023 ödüllü filmler, 27 Ocak Cumartesi günü Kadıköy Belediyesi Sinematek Sinemaevi’nin ev sahipliğiyle üç seans olarak ücretsiz olarak gösterilecek.