BIFED 2021 için başvurular açıldı

8. Bozcaada Uluslararası Ekolojik Belgesel Festivali (BIFED) belgesel başvurularını kabul etmeye başladı. Festival, 13-17 Ekim 2021 tarihleri arasında gerçekleşecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bu yıl 8. kez düzenlenecek olan Bozcaada Uluslararası Ekolojik Belgesel Festivali (BIFED), festival belgesel başvurularını kabul etmeye başladı. Bu yıl 13-17 Ekim 2021 tarihleri arasında gerçekleşecek olan festivalde belgesellerin son başvuru tarihi 1 Mayıs.

Yönetmenliğini Petra Holzer’in, koordinatörlüğünü Ethem Özgüven’in üstlendiği festivale bu sene de ücretsiz katılım sağlayabilecek. Geçtiğimiz sene korona virüsü salgını nedeniyle çevrimiçi yapılan festivalde dünyanın farklı coğrafyalarından yüzlerce belgesel arasından seçilen 39 ekolojik belgesel festivalde izleyicilerle buluştu. 

8’incisi düzenlenecek festivale ilişkin konuşan BIFED Yönetmeni Petra Holzer, “Ekvador’daki korkunç petrol kirliliğini, Kazdağları’ndaki orman katliamını, Istranca Ormanları’nı bekleyen tehlikeyi, her bir köyümüzün dibinde açılan taş ocaklarını, İran’daki Karun, Artvin’deki Çoruh ve ABD’deki Kolorado Nehri’nin acı kaderini bilmezdik eğer sizler ve belgeselleriniz olmasaydı. Cesaretiniz, dayanışmanız ve direnişiniz başımızın üstünde. filmleriniz ve sizler BIFED’e hoşgeldiniz” ifadelerini kullandı. 

Başvurular bifed.org adresinden yapılıyor. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)