Biden'dan 'azil' açıklaması: Hükümeti kapatmak istiyorlar

Hakkında yapılan azil soruşturması çağrısı hakkında konuşan ABD Başkanı Biden, Cumhuriyetçilere işaret ederek "Hükümeti kapatmak istedikleri için beni azletmek istediklerini söyleyebilirim" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı Joe Biden, Cumhuriyetçi Parti'nin hakkında azil soruşturması başlatılması için harekete geçmesi konusunda açıklama yaptı. 

Reuters haber ajansının aktardığına göre, Demokrat Partili Biden, Virginia eyaletinde düzenlenen bağış etkinliğinde kendisi hakkındaki azil soruşturmasıyla ilgili açıklamalara ilişkin ilk kez konuştu. Biden, burada yaptığı açıklamada, "Tam olarak neden bilmiyorum; ama beni azletmek istediklerini biliyorlardı. Şu an söyleyebileceğim en iyi şey, beni azletmek istiyorlar çünkü hükümeti kapatmak istiyorlar" ifadelerini kullandı.

'İLK GÜNDEN BERİ BENİ AZLETMEK İSTİYOR'

Azil soruşturmasına odaklanmak istemediğini söyleyen Joe Biden, "Her gün kalkıyorum. Şaka değil; azle odaklı değilim. Yapılacak bir işim var" diye konuştu. ABD Başkanı Biden, Cumhuriyetçi Partili Temsilciler Meclisi üyesi Marjorie Taylor Greene'e işaret ederek, başkan olduğu ilk günden bu yana kendisini azletmek istediğini iddia etti.

Cumhuriyetçi Partili Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy, 12 Eylül'de Biden hakkında azil soruşturması açılması için resmi bir çağrıda bulunmuştu. McCarthy, Temsilciler Meclisi'ndeki Cumhuriyetçilerin Biden hakkında 'ciddi ve güvenilir' iddialar öne sürdüğünü, azil soruşturmasını son dönemde bu iddiaların üzerinde çalışan Adalet, Gözetim ile Mali Mevzuat Komitesinin ortaklaşa yürüteceğini açıklamıştı. (DIŞ HABERLER)