Biden Şi'ye yine 'diktatör' dedi, Blinken'in yüz ifadesi gündem oldu

ABD Başkanı Biden'ın Çin Devlet Başkanı Şi için yeniden 'diktatör' ifadesini kullanmasına ABD Dışişleri Bakanı Blinken'in tepkisi sosyal medyada gündem oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı Joe Biden ve Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, bu hafta ABD'nin Kaliforniya eyaletinde bir araya geldi. 

Joe Biden, düzenlenen basın toplantısında bir gazetecinin Şi için daha önce kullandığı 'diktatör' ifadesiyle ilgili soruya yanıt verdi. "Şi Cinping'i halen diktatör olarak tanımlıyor musunuz?" sorusuna Biden'ın verdiği "Bakın o, bizdekinden tamamen farklı bir hükümet biçimine dayalı olan komünist bir ülkeyi yönetmesi anlamında bir diktatör" yanıtına Dışişleri Bakanı Antony Blinken'in tepkisi ise sosyal medyada gündem oldu.

'BLINKEN İÇTEN İÇE ÖLÜYOR'

Blinken'in Biden'ın Şi için yeniden 'diktatör' ifadesini kullandığını duyduğunda yüzünü buruşturarak kafasını salladığı görüldü. Bu anları sosyal medya X (eski adıyla Twitter) hesabından paylaşan gazeteci Rachel Blevins, "Size yalan söylemeyeceğim. Bunu yaklaşık 257 kez izledim. Blinken, içten içe ölüyor, bu hiç eskimiyor" diye yazdı.

Biden, haziran ayında Pekin'de iki ülke diplomatları arasındaki üst düzey görüşme sonrası Şi'nin 'diktatör' olduğunu söylediği için Çin tarafında tepkiye neden olmuştu.

Bu son 'diktatör' sözünün ardından da Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning, bu sözlere tepki göstererek "Burada dikkati çekilmesi gereken şu ki Çin-ABD ilişkilerinin altını oymaya çalışan kötü niyetli kişiler daima olacaktır ama bunu başaramayacaklar" dedi. (DIŞ HABERLER)