Biden, Netanyahu ve Abbas ile görüştü

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Filistin yönetimi lideri Mahmud Abbas ile telefon görüşmesi yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Beyaz Saray, ABD Başkanı Joe Biden'ın, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Filistin yönetimi lideri Mahmud Abbas ile görüştüğünü duyurdu.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada Biden, Abbas ile görüşmesinde, Hamas'ın İsrail'e yönelik "hain saldırısını" kınarken, Hamas'ın, Filistin halkının kendi kaderini tayin etme hakkını temsil etmediğini savundu.

AA'nın aktardığına göre Abbas, özellikle Gazze'de olmak üzere Filistin halkına acil insani yardım sağlama çabalarına ilişkin bilgi verirken, Biden, Abbas ve Filistin yönetimine bu konuda tam destek verdiğini bildirdi.

Biden, Gazze'deki sivillere insani yardım sağlamak için Birleşmiş Milletler, Mısır ve Ürdün ile çalıştığını belirterek, 'çatışmanın yayılmaması için yürüttüğü çabalara' değindi.

ABD Başkanı Biden, İsrail Başbakanı Netanyahu ile görüşmesinde ise İsrail'e olan "sarsılmaz" desteğini teyit etti.

Biden, sivillerin korunmasına yönelik tüm çabaları desteklediğini belirtirken, tüm ülkelerin "Hamas'ı terör örgütü olarak kınaması gerektiğinin" altını çizdi. (HABER MERKEZİ)