Biden, İsrail ve Ukrayna'ya yardım için Kongre'den ek bütçe talep etti

ABD Başkanı Biden, Kongre'den 105 milyar dolarlık ek bütçe istedi. Bütçenin 75,3 milyar doları Ukrayna ve İsrail'e askeri yardımlar için kullanılacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de Başkan Joe Biden yönetimi, Kongre'den çoğunluğu Ukrayna ve İsrail'e desteğin yanı sıra ABD-Meksika sınırındaki güvenlik önlemlerini artırmak için 105 milyar dolarlık ek bütçe talebinde bulundu.

AA'nın haberine göre, Beyaz Saray 105 milyar dolarlık bütçenin 14,3 milyar dolarının İsrail'e yardım kapsamında talep edildiği açıkladı.

Söz konusu meblağın 4 milyar dolarının, "Demir Kubbe" ve "Davud Sapanı" hava savunma sistemlerinin takviyesi için kullanılacağı aktarılan açıklamada, "Demir Işın" hava savunma sisteminin geliştirilmesi için de 1,2 milyar dolar aktarılacağı belirtildi.

Açıklamada, Kongre'den talep edilen ek bütçenin büyük çoğunluğunu oluşturan 61 milyar dolarlık kısmının, ABD'nin Ukrayna'ya askeri yardımı kapsamında olduğu ifade edildi.

Bütçenin bir kısmının da ABD-Meksika sınırındaki güvenlik önlemlerini artırmak için kullanılacağı kaydedilen açıklamaya göre, Biden yönetimi, Gazze Şeridi'ndeki kriz de dahil olmak üzere insani yardımlar için 9 milyar doların üstünde bir meblağ talep etti.

ABD Kongresi'nin alt kanadı Temsilciler Meclisinde, Cumhuriyetçi çoğunluğun yeni bir başkan seçememesi nedeniyle, fon talebinin ne zaman onaylanacağı belirsizliğini koruyor.

Temsilciler Meclisinde Başkan Kevin McCarhty'nin ay başında görevden alınmasının ardından bugün yapılan üçüncü oylamada da başkan seçilememişti. (HABER MERKEZİ)