Biden: Gazze'deki rehine takası yalnızca başlangıç

İsrail ile Hamas arasında varılan geçici ateşkes ve rehine anlaşmasına ilişkin konuşan Biden, "Gazze'deki esir takası yalnızca başlangıç" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı Joe Biden, İsrail ile Hamas arasında varılan geçici ateşkes ve rehine takası anlaşmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. "Gazze'deki rehine takası yalnızca başlangıç" diyen Biden, önümüzdeki günlerde Gazze'den daha fazla rehinenin serbest bırakılacağını söyledi. 

'ABD'Lİ REHİNELERİN NE ZAMAN SERBEST BIRAKILACAĞINI BİLMİYORUZ'

İki devletli çözümü desteklediğini bir kez daha dile getiren Biden, ABD vatandaşı 2 kadın ve bir çocuğun kayıp isimler arasında yer aldığını aktardı. "ABD'li rehinelerin ne zaman serbest bırakılmasını bekliyorsunuz?" sorusunu yanıtlayan Biden, "Zamanını bilmiyoruz ancak bunun gerçekleşeceğini biliyoruz" ifadelerini kullandı.

Hamas'a 'güvenmediğini' dile getiren Biden, Hamas'ın 'Aksa Tufanı' adlı operasyonu İsrail-Suudi Arabistan ilişkilerinin normalleşme sürecine zarar vermek için düzenlediğini savundu. Biden, "Hamas'ın 7 Ekim'de düzenlediği saldırının bir nedeni, ABD'nin Suudi Arabistan ve İsrail ile ilişkilerin normalleşmesi için çalışmasıydı" dedi.

'NETANTAHU'YA SİVİL KAYIPLARI AZALTMA ÇAĞRISINDA BULUNDUM'

İsrail-Hamas çatışmalarının ne kadar süreceğini 'bilmediğini' söyleyen Biden, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya 'sivil kayıpları azaltma' çağrısında bulunduğunu sözlerine ekledi.

UNRWA: SAVAŞ NE KADAR SÜRERSE, ÇÖZÜMDEN O KADAR UZAKLAŞACAĞIZ'

Öte yandan Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, Gazze'ye düzenlediği ziyaretin ardından açıklamalarda bulundu. Lazzarini, "(Gazze Şeridi'ndeki) Bu savaş ne kadar uzarsa, öfke ve hayal kırıklığı da o kadar derinleşecek ve siyasi çözüm ihtimalinden o kadar uzaklaşacağız" ifadelerini kullandı.

İsrail ile Hamas arasında çatışmalara insani ara verecek uzlaşma 24 Kasım Cuma günü saat 07.00'de (TSİ 08.00) yürürlüğe girdi. Uzlaşıya göre çatışmalara 4 günlük insani ara verilecek. Hamas'ın elindeki 50 İsrailli esire karşılık, İsrail hapishanelerindeki 150 Filistinli serbest bırakılacak. (DIŞ HABERLER)