Biden, Beyaz Saray'da Afganistan Cumhurbaşkanı Gani'yle bir araya geldi

ABD Başkanı Biden, Afganistan Cumhurbaşkanı Gani ve Milli Uzlaşı Yüksek Konseyi Başkanı Abdullah ile görüştü. Biden, Afganistan'a diplomatik desteğin sürdürüleceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı Joe Biden, Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani ve Milli Uzlaşı Yüksek Konseyi Başkanı Abdullah Abdullah ile Beyaz Saray'da bir araya geldi. Basına kapalı gerçekleşen toplantı öncesi kameraların karşısına çıkan Biden, NATO askerlerinin çekilmesi sonrası ABD'nin Afganistan'a diplomatik desteğinin süreceğini kaydetti. 

Toplantının ardından basın mensuplarıyla konuşan Gani, ABD ile Afganistan arasındaki ortaklıkta yeni bir aşamaya girildiğini söyledi. "Birlik ve beraberliği sağlamaya kararlıyız" diyen Gani, ABD ile ortaklığın, karşılıklı çıkarlara dayanan kapsamlı bir ortaklık olacağını belirtti. 

Gani, Biden’dan önce Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi ve ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ile görüşmüştü. Gani görüşmenin ardından yaptığı açıklamada da Biden'ın, Kabil'deki Amerikan Büyükelçiliği'nin faaliyetlerini devam ettireceğini ve güvenlik yardımlarının süreceğini net biçimde ifade ettiğini aktardı. Gani, ABD'nin Afganistan'dan askerlerini çekme kararının kendi egemen kararı olduğunu belirterek, Kabil'in görevinin bu kararın 'neticelerini idare etmek' olacağını söyledi. (Kaynak: Amerika'nın Sesi)