Biden: Adalet yerini buldu, Zevahiri artık yok

ABD Başkanı Biden, Afganistan'da El Kaide liderlerinden Ayman el Zevahiri'nin öldürülmesiyle ilgili yaptığı açıklamada, "Adalet yerini buldu ve bu terörist lider artık yok" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı Joe Biden, El Kaide liderlerinden Ayman el Zevahiri'nin Afganistan'ın başkenti Kabil'de hava saldırısıyla öldürülmesi üzerine açıklama yaptı.

CNN'in haberine göre, Beyaz Saray'da gazetecilere açıklama yapan Biden, Zevahiri'nin 11 Eylül saldırısının planlayıcıları arasında olduğunu belirterek "10 yıllardır Amerikalılara yönelik saldırıların beyniydi. Adalet yerini buldu ve bu terörist lider artık yok. Amerikan halkını savunma konusundaki kararlılığımızı göstermeye devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Zevahiri'yle ilgili bu yılın başlarında istihbarat elde ettiklerini ve Kabil'de ailesiyle bir araya geldiğine dair bilgiye ulaştıklarını belirten Biden, "Zevahiri gitti ve bir daha asla, Afganistan'ın teröristlerin güvenli bir sığınağı olmasına neden olmayacak ve biz bundan emin olacağız. Bu terörist lider artık yok" diye konuştu.

'DOHA ANLAŞMASININ İHLALİ' TEPKİSİ

Taliban yetkilileri ise söz konusu saldırının "Doha anlaşmasının açık ihlali" olduğunu savunmuştu. Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahid, saldırıyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Afganistan İslam Emirliği, bu saldırıyı şiddetle kınıyor ve uluslararası ilkelerin ve Doha Anlaşması'nın açık bir ihlali olduğunu vurguluyor" demişti. (DIŞ HABERLER)