Bezircilioğlu: Özlale'nin antidemokratik ve şımarık hareketlerinden dolayı görevden alındım

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu, görevden alınmasına ilişkin "Ümit Özlale, seçilerek göreve gelmiş il yönetiminin şımarık bir kaprisle görevden el çektirilmesini sağladı” dedi.

Sinan Bezircilioğlu görevden alınmasıyla ilgili açıklama yaptı, Ümit Özlale'yi (sağda) suçladı.
Google Haberlere Abone ol

İZMİR - İYİ Parti İzmir'de yerel seçim sürecine İl Başkanlığı ile İzmir Milletvekili ve büyükşehir adayı Ümit Özlale arasında yaşanan kriz görevden alma ile sonuçlandı.
Genel Merkez'in talimatıyla İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu görevden alındı. Bezircilioğlu'nun görevinden alınmasının ardından yönetim kurulunun tamamı istifa etti. Görevden alma konusunda gerekçe belirtilmemesi üzerine ise İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı basın toplantısı düzenledi. Çankaya'da bulunan il binasında düzenlenen toplantıda konuşan Bezircioğlu, görevden el çektirme kararında gerekçe belirtilmemesi üzerine görevden alınma nedenini kamuoyu ile paylaşmanın zaruri olduğunu söyledi.

'ÖZLALE 'YA BEN YA DA İL YÖNETİMİ' DİYE DİRETTİ'

Yılbaşından hemen önce İl Başkanlığı makamında İl Sekreteri'nin Siyasi İşler Başkanı'nın üzerine yürüdüğünü, sözlü ve fiili saldırıda bulunduğunu açıklayan Bezircioğlu, "Bunun üzerine İl Sekreteri'nin görevinden istifası istenmiş ancak Ümit Özlale devreye girerek, İl Başkanımıza "İl Sekreteri yoksa ben de yokum" diyerek sürecin baş aktörlüğüne soyunmuştur. İl yöneticilerini görevlendirme yetkisi il başkanındadır. Bu yetki milletvekili yada herhangi bir adayın uhdesinde değildir. Parti içinde bu tarz bir olayın hoş görülmesinin mümkün olmadığı kendisine iletildiğinde "Ben de Genel Başkan'a gidip ya il ya ben derim" diyerek ısrarcı olduğunu belirtmiştir. Olayın akabinde Ümit Özlale Ankara'ya giderek Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener ile görüşmüş, 'Ya ben ya da il yönetimi' diye diretmesi neticesinde de Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener tercihini Ümit Özlale lehine kullanmak zorunda kalmış ve yönetim görevden el çektirilmiştir” dedi.

'ŞIMARIK BİR KAPRİSLE GÖREVDEN EL ÇEKTİRİLMESİNİ SAĞLADI'

"Büyükşehir Belediye Başkan adayının, İl Yönetim Kurulu'nu görevden el çektirmek için aylardır fırsat kolladığı bilinmekteydi” diyen Bezircioğlu, Özlale'nin adaylığı açıklandığı günden bugüne, il binasında alan tahsis edilmesine rağmen il binası dışında, seçim çalışmalarına İl Başkanı ve yönetimi hiçe sayarak birkaç kişi ile sürdürdüğünü dile getirdi. Son olayda da Özlale'nin, müdahale yetkisi olmamasına rağmen il yöneticileri arasında geçen ve disiplin cezası gerektiren bir olayı bahane ederek, gerek partiyi gerekse Genel Başkan Akşener'i zor durumda bıraktığını savunan Bezircioğlu, şöyle devam etti:

"İYİ Parti İl Yönetim Kurulu, demokratik bir kongrede delegenin oyu ile seçilmiştir. Partinin tüm üyelerinin yeterlilik onayı anlamına gelen, Genel Seçim Temayül Yoklaması'na katılmadan kontenjan adayı olarak İzmir Milletvekili seçilen Ümit Özlale'nin, yerel seçimlere 80 gün gibi kısa bir süre kala İl Yönetimi'ni görevden aldırarak teşkilatı dizayn etme çabası, kendisinin demokrasiye olan bakış açısını, onun için çalışan parti teşkilatına karşı demokrasiden uzak benmerkezci yönetim anlayışını açıkça ortaya koymaktadır. Seçim çalışmalarında 'İzmirliyim, İzmir'in değerlerine sahibim' diyen ve partimizin en iddialı belediye başkan adayı olarak kabul ettiği Ümit Özlale'nin, seçilerek göreve gelmiş il yönetimini, şımarık bir kaprisle görevden el çektirmesini sağlayarak, mevcut yönetime karşı kongrede kaybetmiş kişiler yönetime getirmek istemesi İzmir'in demokratik, cumhuriyetçi, özgür, çağdaş yapısıyla bağdaşamadığının göstergesidir”

Bezircioğlu, son olarak, “Bizler İYİ Partimizin neferleriyiz ve her zaman da partimizin emrinde olacağız. Biz dün vardık, bugün varız, 1 Nisan'dan sonra da burada olacağız” dedi.

KADIN POLİTİKALARI BAŞKANI DA GÖREVDEN AYRILDIĞINI AÇIKLADI

Açıklamanın ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Bezircioğlu, Özlale’nin, antidemokratik ve şımarık hareketlerinden dolayı görevden alındığını söyleyerek, Genel Merkez'in, büyükşehir belediye başkan adayını görevden çekemediği için kendisini görevden aldığını savundu. Bezircioğlu, ihtiyaç hainde yardıma hazır olduğunu da ifade etti. Öte yandan toplantıda Kadın Politikaları Başkanı da görevden ayrıldığını açıkladı.