'Beyaz Toros' ve 'The Yeşil' Çiçek Sepeti'nde: 'Irkçı faşizmin yeni pisliği'

Bursaspor tribünlerinde ortaya çıkınca yeniden gündem olan 'Beyaz Toros' ve 'Yeşil' baskılı ürünlerin Çiçek Sepeti'nde satıldığı ortaya çıktı. Platform ürünleri satıştan kaldırdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Amedsporlu futbolcu ve taraftarların ırkçı saldırılara maruz kaldığı Bursaspor maçında tribünlerde açılan pankartlarla, 90'lı yıllarda faili meçhul cinayetlerle hafızalara kazınan 'Beyaz Toros' ve JİTEM elamanı 'Yeşil' kod adlı Mahmut Yıldırım yeniden gündeme geldi.

Ardından online satış platformu Çiçek Sepeti'nde 'Beyaz Toros' ve 'Yeşil' baskılı hediyelik eşyaların satışa sunulduğu da ortaya çıktı.

"Mahmut Yıldırım Yeşil The Yeşil 25x18 Ahşap Tablo Mdf Poster" adıyla satışa sunulan ürünün 69.90 TL'den indirimle 49.90 TL'ye satıldığı anlaşıldı.

Sosyal medyada Çiçek Sepeti'ne boykot çağrıları yapılırken, online satış platformuna karşı yasal işlem çağrıları da yapıldı. Kısa süre sonra ürünler satıştan kaldırıldı.

HDP: DERHAL GEREĞİ YAPILMALI

HDP İstanbul Milletvekili Oya Ersoy, “Adı nice faili meçhul, işkence ve yargısız infazla anılan, bu halk düşmanı faşist katilin resmini satmak suçtur. Derhal satıştan kaldırın! Sorumlular hakkında yasal işlem başlatın! #ÇiçekSepetiBoykot” paylaşımı yaptı. HDP Hüda Kaya  “Halkı kin ve düşmanlığa sevk, suçu ve suçluyu övme suçu alenen işleniyor. Derhal gereği yapılmalı” ifadelerini kullandı.

 EREN KESKİN: IRKÇI FAŞİZMİN YENİ PİSLİĞİ 

İnsan Hakları Derneği (İHD) Eş Genel Başkanı Eren Keskin de “Irkçı- faşizmin yeni pisliği. #çiçeksepetiboykot” sözlerini kullanırken, İHD Ankara Şube Eşbaşkanı Sevil Turgut da “Onca masum insanın kanı var elinde... Çiçek sepeti bununla olmuş çöp sepeti... "sabahın bir sahibi var, sorarlar bir gün sorarlar" #çiçeksepetiboykot” dedi.

Ne olmuştu?

Amedspor, Bursaspor’la oynayacağı deplasman maçı öncesi Amedspor'a yönelik saldırılar sahada da sürmüş, maç öncesi Amedspor sahaya çıktığı sırada çok sayıda kişi de sahaya inip Amedsporlulara saldırmıştı. Tribünlerden yabancı maddeler, bıçak ve kurşun atılmış, Bursasporlu oyuncular da Amedsporluların üzerine yürümüştü.

Maç başladığında da tribünde bir grup taraftarın Yeşil kod adlı JİTEM elemanı Mahmut Yıldırım'ın, 90'larda derin devletin insan kaçırmasının simgesi haline gelen "beyaz toroslar"ın ve Kurtlar Vadisi'ndeki Pala karakterinin posterleri açılmıştı. Maç sonrası soyunma odasında da Amedsporlu oyunculara yönelik fiziki saldırılar sürmüştü. (HABER MERKEZİ)