Beyaz Saray'ın 'Putin'i danışmanları kandırıyor' iddiasına Kremlin'den yanıt: Kararların nasıl alındığını bilmiyorlar

Kremlin Sözcüsü Dimitry Peskov, "Putin danışmanları tarafından kandırılıyor" açıklaması yapan Beyaz Saray sözcüsüne "Kremlin'de olan biteni ve Putin'i anlamıyorlar" yanıtı verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Beyaz Saray'dan "Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in danışmanlarının korkudan Rus ordusunun Ukrayna'daki zaaflarını Putin'e anlatamadığı" yönünde yapılan açıklamaya Kremlin'den yanıt geldi.

Kremlin Sözcüsü Dimitry Peskov düzenlediği basın toplantısında "ABD hükümetinin Rusya'da olan bitenle ilgili gerçek bir bilgisinin olmadığını" söyledi. Peskov, "Kremlin'de olan biteni anlamıyorlar. Putin'i anlamıyorlar, kararların nasıl alındığını ve nasıl çalıştığımızı bilmiyorlar" dedi. Kremlin sözcüsü, bu durumun kaygı uyandırdığını belirterek "böylesine yanlış anlaşılmaların kötü sonuçları olan yanlış kararlara yol açtığını" aktardı.

'PUTİN'LE ASKERLER ARASINDA GERGİNLİK VAR'

Beyaz Saray Sözcüsü Kate Bedingfield, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in "danışmanları tarafından kandırıldığı" yönünde açıklama yapmıştı. Açıklamada, "Bu durum Putin ile askerler arasında sürekli bir gerginlik yaratıyor. Putin'in savaşı Rusya'yı uzun vadede zayıflatan ve dünya sahnesinde giderek yalnızlaştıran stratejik bir hataydı" demişti. 

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü John Kirby ise "Doğru bilgilendirilmemiş bir Putin'in anlaşmazlıkları barış görüşmeleri yoluyla sonlandırma isteğinin daha az olabileceği" yönünde ifadeler kullanmıştı. (DIŞ HABERLER)

Etiketler peskov kremlin putin